Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η αξιολόγηση θα κλείσει με νέα απαράδεκτα μέτρα

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η αξιολόγηση θα κλείσει με νέα απαράδεκτα μέτρα
"Η χώρα θα βγει από τα μνημόνια μόνο εάν ασκηθεί μία αξιόπιστη πολιτική με προοδευτικές αλλαγές", όνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η αξιολόγηση θα κλείσει με νέα απαράδεκτα μέτρα που υπονομεύουν τη δυνατότητα εξόδου της χώρας μας από την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας πως «η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει εγκαίρως το 2016».
Όπως είπε, «εμείς δεν θα ψηφίσουμε αυτά τα νέα μέτρα δογματικής λιτότητας που οδηγούν τη χώρα μεσοπρόθεσμα στο δίλημμα νέα μνημόνια ή Grexit.
Νέα μέτρα χωρίς καν λύση για το χρέος, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, καθώς είπε ότι αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος, θα τα ξεψηφίσει.
Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Πρόκειται για απαράδεκτους ερασιτεχνισμούς στην πλάτη ολόκληρης της χώρας. Εμείς δεν λαϊκίζουμε, μένουμε σταθεροί στις θέσεις μας για τον τρόπο υπέρβασης της κρίσης.
Η χώρα θα βγει από τα μνημόνια μόνο εάν ασκηθεί μία αξιόπιστη πολιτική με προοδευτικές αλλαγές, με τομές και ανατροπές σε κάθε τομέα και όχι με αυτήν την αδιέξοδη πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας».
Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «αντιπολιτεύθηκε την αντιπολίτευση για άλλη μία φορά αντί να απαντήσει για τα πεπραγμένα του καθώς κυβερνά πάνω από δύο χρόνια.
Πράγματι, όπως είπε, η διαπραγμάτευση δεν έληξε με σκορ Μπαρτσελόνα - Πανελευσινιακός, καθώς η ομάδα του κ. Τσίπρα έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά, δεν κατέβηκε καν στο γήπεδο της αξιοπρεπούς και αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης».
Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τόνισε πως είναι σημαντική η διεξαγωγή του συνεδρίου της «γιατί θα παρουσιάσουμε την πρότασή μας για τον τρόπο υπέρβασης της κρίσης», αλλά και πως «μετά τον Ιούνιο, εντός του 2017, θα πρέπει να γίνει το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα και η εκλογή επικεφαλής από τη βάση».
Κατά τον ίδιο, στο Συνέδριο του Ιουνίου είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα νέο σύμβολο, ένα όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, να αποφασισθεί ο οδικός άξονας, το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στον ενιαίο προοδευτικό φορέα της παράταξης και να ψηφισθούν οι αρχές οργάνωσης και λειτουργίας και μία ξεκάθαρη πολιτική πρόταση, ένα προγραμματικό πλαίσιο με τομές και ανατροπές για την υπέρβαση της κρίσης.
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «στον δεύτερο γύρο πρέπει να εκλεγεί ο Μακρόν, ο κεντρώος φιλοευρωπαίος υποψήφιος με σοσιαλδημοκρατική προέλευση που εξέφρασε το αίτημα για ανανέωση.
Η ακροδεξιά δεν πρέπει να επικρατήσει, θα είναι ήττα για τη δημοκρατία, τη Γαλλία και την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης