Οικονομία

Στα σχέδια του ΥΠΟΙΚ η εφαρμογή μηχανισμού στις ταμειακές μηχανές που δεν θα επιτρέπει την διαγραφή συναλλαγών

Στα σχέδια του ΥΠΟΙΚ η εφαρμογή μηχανισμού στις ταμειακές μηχανές που δεν θα επιτρέπει την διαγραφή συναλλαγών
Πρόκειται για μηχανισμό που προστίθεται στην φορολογική ταμειακή μηχανή και δεν επιτρέπει παρεμβάσεις
Την εφαρμογή ενός μηχανισμού στις φορολογικές ταμειακές μηχανές, που θα ακυρώνει τη διαγραφή των συναλλαγών στο τέλος της ημέρας, δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Πρόκειται για μηχανισμό που προστίθεται στην φορολογική ταμειακή μηχανή,  καταγράφει τις συναλλαγές και δεν επιτρέπει παρεμβάσεις.
Οι φορολογικές αρχές του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου του Βραδεμβούργου , σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν δημιουργήσει τον μηχανισμό αυτόν, τις τεχνικές προδιαγραφές του οποίου συμφωνήθηκε να δώσουν στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
Άλλωστε, αυτός ήταν και ο σκοπός των επαφών που είχε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου στο γερμανικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου προ ημερών, όπου συναντήθηκε με την ομολόγό της Daniela Trochowski και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης του κρατιδίου, Ronald Pienkny.
Στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής που συντελείται στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων κα), ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ελλάδα γι΄ αυτό και εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός θα συμβάλει σημαντικά στο να κλείσουν δίοδοι φοροδιαφυγής που διαπράττεται από τις ίδιες κατηγορίες επαγγελμάτων.
 Παράλληλά, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει τη διασύνδεση των συναλλαγών που γίνονται στην χονδρική με το TAXIS, ενώ το επόμενο βήμα είναι  η κατάργηση της υποχρέωσης των επιχειρήσεων να αποστέλλουν στις φορολογικές αρχές τις συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών - πελατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης