Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: H Toυρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στη Wikipedia - Δεν αναφέρθηκε ο λόγος αυτής της κίνησης

BBC: H Toυρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στη Wikipedia - Δεν αναφέρθηκε ο λόγος αυτής της κίνησης
Μόνο από ιδιωτικά δίκτυα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης
H Toυρκία μπλόκαρε την πρόσβαση από τη χώρα στη Wikipedia, όπως μεταδίδει το BBC, προσθέτοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο λόγος.
Η πρόσβαση δεν ήταν εφικτή από τις 8:00 του Σαββάτου 28/4, όπως ανακοίνωσαν οι τούρκικες αρχές.
Ο κόσμος στην Κωνσταντινούπολη δεν είχε πρόσβαση στη Wikipedia, εκτός κι αν χρησιμοποιούσε ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN).
"Μετά από τεχνική ανάλυση και αφού λήφθηκαν υπ' όψιν οι νομικές συνέπειες, η κυβέρνηση πήρε το συγκεκριμένο μέτρο για αυτόν τον ιστότοπο" ανέφερε η Τούρκικη Αρχή για τις Επικοινωνίες και την Πληροφορία.
Ο λόγος, ωστόσο, δεν αναφέρθηκε.
Η Τουρκία έχει μπλοκάρει επίσης και αρκετά εγχώρια ΜΜΕ, όπως τη Hurriyet Daily News, αλλά αυτό θα πρέπει να εγκριθεί και από ένα δικαστήριο την προσεχή εβδομάδα.
Στα social media υπάρχουν αναφορές ότι αυτό έγινε για να μην είναι ορατές στον κόσμο οι επικρίσεις κατά του Erdogan στη σελίδα του στη Wikipedia.
O Erdogan κέρδισε οριακά ένα δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου με το οποίο θα ενισχυθούν οι εξουσίες του, αλλά η χώρα διχάστηκε εξαιτίας του.
Στο παρελθόν η Τουρκία είχε μπλοκάρει για κάποιο διάστημα και το Facebook και το Twitter, ειδικά την περίοδο των μαζικών διαδηλώσεων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η κυβέρνηση αρνήθηκε ότι έκανε λογοκρισία στο ίντερνετ, υποστηρίζοντας ότι οι διακοπές οφείλονταν στην εκτεταμένη χρήση του σε μεγάλα γεγονότα (ότι έπεφτε το δίκτυο, δηλαδή).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης