Σύλληψη δικτύου διακίνησης κινητών τηλεφώνων – Πάνω από 7 εκατ. ευρώ η ζημία για το Δημόσιο

Σύλληψη δικτύου διακίνησης κινητών τηλεφώνων – Πάνω από 7 εκατ. ευρώ η ζημία για το Δημόσιο
Τα μέλη της ομάδας είναι κυρίως πακιστανικής και μπαγκλαντεσιανής υπηκοότητας, εμπλέκονται όμως και Έλληνες
Στη σύλληψη 10 ατόμων (επτά αλλοδαποί και τρεις Έλληνες) που διακινούσαν φτηνά κινητά τηλέφωνα αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές, κυρίως μέσω διαδικτύου, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργούσε πολύμηνες έρευνες πριν καταφέρει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας να εξαρθρώσει το κύκλωμα, που δρούσε τα τελευταία 4 χρόνια.
Τα μέλη της ομάδας είναι κυρίως πακιστανικής και μπαγκλαντεσιανής υπηκοότητας, εμπλέκονται όμως και Έλληνες.
Στην δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 12 άτομα, (τρεις που αναζητήθηκαν αλλά δεν βρέθηκαν και άλλοι οκτώ Έλληνες και μια αλλοδαπή).
Μεταξύ των 10 συλληφθέντων, οι οποίοι εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της Οικονομικής Αστυνομίας, την Τετάρτη, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, είναι και τα τρία ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, οι οποίοι είναι αλλοδαποί.
Σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς και τα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, οι διαφυγόντες φόροι ξεπερνούν τα 7.000.000 ευρώ, ενώ από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υφίσταται υπόκρυψη εισοδημάτων 5.900.000 ευρώ και ανακριβής δήλωση εισροών (εικονικές αγορές εμπορευμάτων) 11.300.000 ευρώ περίπου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των ενδοκοινοτικά αποκτηθέντων εμπορευμάτων ανέρχεται, κατά προσέγγιση, στο ποσό των 58.000.000 ευρώ περίπου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, ένα από τα αρχηγικά μέλη είχε αναπτύξει επιχειρηματική συνεργασία με πολυάριθμες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στο χονδρικό εμπόριο ειδών κινητής τηλεφωνίας και άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων, οι οποίες είχαν τις έδρες τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχαν την έγκριση για πραγματοποίηση ενδοκοινοτικών παραδόσεων στη χώρα μας.
Σε βάρος των συλληφθέντων και των συνεργών τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας και απάτης κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης της νομοθεσίας για τα σήματα, τις φορολογικές διαδικασίες, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας καθώς επίσης της νομοθεσίας για τον Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ειδικό Ανακριτή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS