Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ο Erdogan ξαναγίνεται μέλος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ την Τρίτη (2/5/2017)

Τουρκία: Ο Erdogan ξαναγίνεται μέλος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ την Τρίτη (2/5/2017)
O Erdogan παραιτήθηκε αναγκαστικά από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος το 2014 βάσει των προβλέψεων του Συντάγματος
Την προσεχή Τρίτη 2 Μαΐου 2017 ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan θα ξαναγίνει μέλος του κυβερνώντος ισλαμο-συντηρητικού κόμματος ΑΚΡ, προτού διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία της παράταξης σε έκτακτο συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Binali Yildirim.       
 «Θα συγκαλέσουμε σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας την Τρίτη 2 Μαΐου στην έδρα του κόμματος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξαναγίνει δεκτός ως μέλος κατά τη σύνοδο αυτή», δήλωσε ο Yildirim, νυν πρόεδρος του AKP.
«Το έκτακτο συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας την ημερομηνία στην οποία είχαν αναφερθεί χθες (27/4/2017) τα ΜΜΕ.
Με το να ξαναγίνει μέλος του κόμματος του οποίου υπήρξε ένας από τους ιδρυτές το 2001, ο Erdogan θα μπορέσει να διεκδικήσει την προεδρία στο έκτακτο συνέδριο.
O Erdogan παραιτήθηκε αναγκαστικά από την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος το 2014 βάσει των προβλέψεων του Συντάγματος.
Ωστόσο μετά τη νίκη του στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 και την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών, μπορεί πλέον και επίσημα να αναλάβει εκ νέου τα ηνία του κόμματος.
Υπενθυμίζεται, πως το ΑΚΡ βρίσκεται στην εξουσία από το 2002.    

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης