Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: «Πέρασε» η επίμαχη τροπολογία για την απαλλαγή προστίμων - Απουσίασαν από την ψηφοφορία 15 βουλευτές της ΝΔ

Βουλή: «Πέρασε» η επίμαχη τροπολογία για την απαλλαγή προστίμων - Απουσίασαν από την ψηφοφορία 15 βουλευτές της ΝΔ
Η επίμαχη τροπολογία προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και τη σφοδρότατη σύγκρουση της Κυβερνητικής πλειοψηφίας με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που ζήτησαν χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα ονομαστική ψηφοφορία
Με 155 θετικές ψήφους έναντι 88 αρνητικών και 16 «παρόν» υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον «Εξωδικαστικό Συμβιβασμό» στην οποία είχε συμπεριληφθεί και η βουλευτική τροπολογία με την οποία προβλέπεται η απαλλαγή προστίμων για την παράβαση της λαθρεμπορίας σε όσους αποκτούν, μέσω της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων, μια πρώην κρατική ή δημόσια εταιρία-επιχείρηση η οποία έχει οφειλές από πρόστιμα αλλά ο νέος ιδιοκτήτης δεν το γνώριζε.
Η επίμαχη τροπολογία προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και τη σφοδρότατη σύγκρουση της Κυβερνητικής πλειοψηφίας με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που ζήτησαν χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα ονομαστική ψηφοφορία.
Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε σε επίπεδο αρχηγών με τον πρωθυπουργό να υπεραμύνεται της βουλευτικής τροπολογίας υποστηρίζοντας ότι στηρίζει την επενδυτική δραστηριότητα, διασώζει δημόσιες επιχειρήσεις που λόγω κακοδιαχείρισης είχαν οδηγηθεί στα πρόθυρα του «λουκέτου» και εν τέλει διαφυλάσσει τις υπάρχους θέσεις εργασίας. 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε τα πυρά του στην Κοινοβουλευτική διαδικασία χωρίς να μπει στην ουσία της τροπολογίας. 
Η επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης έλαβε 149 «ναι» έναντι 106 «όχι» ενώ ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως «προφανώς αφορά την ΣΕΚΑΠ» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι παρά την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να εναντιωθεί στην τροπολογία η οποία κατά βάση εξυπηρετεί το «αυτονόητο» δηλαδή ο νέος ιδιοκτήτης να μην χρεωθεί τις «αμαρτίες» ποινικές ή άλλες της προηγούμενης διοίκησης πριν την αποκρατικοποίηση και ειδικά στην περίπτωση που δεν γνώριζε κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού για τα «πρόστιμα», 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απουσίαζαν της ψηφοφορίας.
Η επίσημη δικαιολογία που προβάλουν παρά την επιλογή του προέδρου του κόμματος να «πάρει πάνω του» την αντιπαράθεση και να μιλήσει στη Βουλή (παρότι ο κανονισμός δεν το προβλέπει) για την απουσία τους ήταν ότι είχαν κλείσει εισιτήρια για να μεταβούν στις περιφέρειές τους.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης