Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Teneo Intelligence: Η αποχή θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Teneo Intelligence: Η αποχή θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών
Ο δεύτερος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου του 2017
Η εκτίμηση που επικρατεί μεταξύ των αναλυτών όσον αφορά στις γαλλικές εκλογές είναι ότι οι Αριστεροί ψηφοφόροι θα μπορούσαν να στηρίξουν τον Emmanuel Macron, ενώ τα πιο συντηρητικά μέλη του εκλογικού σώματος θα μπορούσαν να ταχθούν στο πλευρό της Le Pen.
Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό των Γάλλων λέει ότι θα απέχουν.
Σύγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, περίπου το 35% των υποστηρικτών του Jean-Luc Melenchon, το 20% των ψηφοφόρων του Benoit Hamon λένε ότι δεν θα ψηφίσουν.
Εάν σε αυτά τα ποσοστά προστεθεί και το 22% των ψηφοφόρων που δνε ψήφισαν στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, τότε το τελικό αποτέλεσμα είναι αβέβαιο.
«Η συμμετοχή είναι σημαντική, καθώς το καλύτερο στοίχημα της Le Pen ώστε να κερδίσει τις εκλογές είναι οι ψηφοφόροι που δεν στήριξαν τον Macron στον πρώτο γύρο των εκλογών να παραμείνουν στο σπίτι τους» επισημαίνει στο CNBC ο Antonio Barroso της Teneo Intelligence.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και η προσέλευση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά χαμηλή ώστε η Le Pen να εκλεγεί, τα δεδομένα όσον αφορά στους υποστηρικτές των Le Pen και Macron δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει σημαντικά από τον πρώτο γύρο των εκλογών.
«Αντιθέτως, βλέπουμε έναν αυξανόμενο αριθμό ψηφοφόρων του Fillon και του Melenchon να δηλώνουν ότι θα μείνουν σπίτια τους στις 7 Μαΐου (ημέρα των εκλογών στη Γαλλία)» επισημαίνει ο Barroso.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης