Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με οριακά κέρδη έκλεισε η Wall Street, μετά τη «στροφή» Trump για τη NAFTA – Νέο ρεκόρ ο Nasdaq

Με οριακά κέρδη έκλεισε η Wall Street, μετά τη «στροφή» Trump για τη NAFTA – Νέο ρεκόρ ο Nasdaq
Το πετρέλαιο μείωσε ις απώλειες έως και 2,9% που εμφάνισε νωρίτερα μέσα στη μέρα, με το αργό να βρίσκεται, περί τις 23:10, στα 49,2 δολάρια (-0,8%) 
Με οριακά κέρδη της τάξης του 0,03% έκλεισαν τη σημερινή (27 Απριλίου 2017) συνεδρίαση οι Dow Jones Industral Average (20.981,46 μονάδες) και S&P 500 (2.388,05 μονάδες), τη στιγμή που ο Nasdaq συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του.
Ειδικόετρα, ο τεχνολογικός δείκτης, δεχούμενος ώθηση και από τη μετοχή της Amazon που έφτασε στο ιστορικό υψηλό 960 δολαρίων μετά τα εταιρικά αποτελέσματα του α’ 3μηνο 2017, έκλεισε με νέο ρεκόρ, στις 6.048,94 (+0,34%) μονάδες, ενώ ταυτόχρονα κατέρριψε και το ενδοσυνεδριακό του υψηλό.

Εκτός από τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα, θετικά επέδρασε και η μεταστροφή του Donald Trump στο θέμα της Συμφωνίας Ελευθέρου Εμπορίου της Βορείου Αμερικής (NAFTA).
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, νωρίτερα, έκανε γνωστό πως στα σχέδιά του ήταν η αποχώρηση των Η.Π.Α. από τη NAFTA, που τελικά δεν αποφασίστηκε, καθώς αναμένει, όπως είπε, να διαπιστώσει εάν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση.
«Αντί να τερματίσουμε τη NAFTA, που θα ήταν αρκετά μεγάλο σοκ για το σύστημα, θα επαναδιαπραγματευτούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Trump.
Από την πλευρά του ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau, σημείωσε πως η χώρα του διαθέτει μία «μεγάλη ποικιλία» διαθέσιμων επιλογών στις συνομιλίες για τη NAFTA.
Συνεχίζοντας υποστήριξε πως μία ακύρωση των συνομιλιών θα κόστιζαν στις Η.Π.Α. θέσεις εργασίας.

Υπενθυμίζεται εκ νέου πως χθες ανακοινώθηκε και η επίσημη πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης για τη φορολογική μεταρρύθμιση, βάση της οποίας ο φορολογικός συντελεστής θα μειωθεί στο 15%, από 35% που είναι ο τρέχον.
Σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος.
Η νέα μεταρρύθμιση οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε εφαρμογή, θα περιλαμβάνει εφάπαξ φορολόγηση των εταιρικών κεφαλαίων που θα επιστρέψουν πίσω στις Η.Π.Α.
Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί πως μόνο ο αμερικανικός κολοσσός Apple διακρατεί εκτός των Η.Π.Α. μετρητά ύψους 240 δισ. δολαρίων!
Ο συντελεστής για τη φορολόγηση των μερισμάτων στις εισηγμένες θα διαμορφώνεται στο 20%.
Ο κ. Mnuchin εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του πως η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ θα φτάσει το 3% μέσα στο 2017, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έκανε λόγο για 4%...
Μέσα σε όλα, αρνητικά συνέβαλε και η πτώση στο πετρέλαιο, με το αργό να υποχωρεί, περί τις 23:17, κατά 0,59% στα 49,27 δολάρια ανά βαρέλι, και το Brent να βρίσκεται στο -0,88% και τα 52,11 δολάρια.

Επίσης, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, σε υψηλά ενός μήνα βρέθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις Η.Π.Α. για την εβδομάδα που έληξε στις 22 Απριλίου, με την πλειοψηφία των αιτήσεων να αφορά την πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 14 χιλ. στις 257 χιλ. συνολικά, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του MarketWatch, οι οποίοι ανέμεναν οι νέες αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 245 χιλ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνεχιζόμενες αιτήσεις βρέθηκαν κάτω από το όριο των 2 εκατ. για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, επίτευγμα που είχε να πραγματοποιηθεί από τον Μάιο του 2000.

Το πετρέλαιο μείωσε εν τέλει τις απώλειες έως και 2,9% που εμφάνισε νωρίτερα μέσα στη μέρα, με το αργό να βρίσκεται, περί τις 23:10, στα 49,2 δολάρια (-0,8%) και το Brent στα 52 δολάρια ανά βαρέλι (-0,7%).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης