Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυριάρχησε το «κόκκινο» στις ευρωπαϊκές αγορές – Η Deutsche Bank έβαλε «στοπ» στα ρεκόρ του DAX

Κυριάρχησε το «κόκκινο» στις ευρωπαϊκές αγορές – Η Deutsche Bank έβαλε «στοπ» στα ρεκόρ του DAX
Αρνητικός πρωταγωνιστής της σημερινής ημέρας ήταν ο ιταλικός FTSE MIB, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες (1,15%)
Μία μόνο παρέμβαση της Angela Merkel για το Brexit ήταν αρκετή για να αναζωπυρώσει την αβεβαιότητα για την επικείμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές αγορές να σταματήσουν την ανοδική πορεία που είχαν τις προηγούμενες ημέρες της εβδομάδας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος, το Λονδίνο να μην περιμένει μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες που θα παρείχε προνόμια στη χώρα….
«Μια τρίτη χώρα δεν μπορεί να απολαμβάνει τα ίδια πλεονεκτήματα ή να είναι σε καλύτερη θέση από ένα κράτος μέλος της Ε.Ε..
Έχω την αίσθηση ότι ορισμένοι άνθρωποι στη Βρετανία διατηρούν ψευδαισθήσεις σε αυτό το ζήτημα.
Αλλά χάνουν το χρόνο τους», ξεκαθάρισε η κα Merkel…

Στο επενδυτικό κλίμα συνέβαλαν και τα εταιρικά αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν και σήμερα 27 Απριλίου 2017, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στρέφεται στην Deutsche Bank.
Η μετοχή της τράπεζας στον γερμανικό δείκτη DAX έφτασε σε χαμηλό δύο μηνων, μετά την ετήσια πτώση 9% που σημείωσαν τα έσοδά της το α’ 3μηνο του 2017.
Ειδικότερα, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρωζώνης έχασε το 3,9% της αξίας της, βρισκόμενα στα 16,7 ευρώ, για να κλείσει τελικά στο -3,66% και τα 16,7 ευρώ.
Τα κέρδη της Deutsche Bank υπερδιπλασιάστηκαν, με την τράπεζα να καταγράφει αύξηση καθαρών κερδών στα 575 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017, έναντι 236 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.
Πτώση κατέγραψαν τα έσοδα, κατά 9%, στα 7,3 δισ. ευρώ.
Τα έσοδα από διαπραγμάτευση σε ομόλογα και συνάλλαγμα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων της γερμανικής τράπεζας, αυξήθηκαν κατά 11%.
Παράλληλα τα έσοδα από trading σε μετοχές υποχώρησαν κατά 10%.
Ως αποτέλεσμα, ο DAX δεν ανανέωσε σήμερα το χθεσινό ρεκόρ του…

Αρνητικά συνέβαλε και η μείωση στο προβάδισμα του Emmanuel Macron έναντι της Marine Le Pen, στις 18 μονάδες, σίγουρα κλόνισε τους επενδυτές…
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της OpinionWay, το ποσοστό του Macron διαμορφώθηκε στο 59% έναντι 41% της Le Pen (από 60% - 40% που ήταν πριν).
Επισημαίνεται ότι ο δεύτερος γύρος των γαλλικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου του 2017.

Ως αποτέλεσμα λοιπόν, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,40%, στις 5.266,50 μονάδες, με τον DAX να υποχωρεί λίγοι πιο ελαφρά (0,28%), βρισκόμενος στις 12.438 μονάδες.
Ο δείκτης – βαρόμετρο FTSE 100 υποχώρησε 0,69%, στις 7.238,50 μονάδες, ενώ αρνητικός πρωταγωνιστής της σημερινής ημέρας ήταν ο ιταλικός FTSE MIB, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες (1,15%).
Ο επίσης δείκτης – βαρόμετρο Stoxx 50 έκλεισε στις 3.562 μονάδες (-0,47%).
Ισχυρή μείωση 0,7% και για τον ισπανικό IBEX 35.
Οι μόνοι δείκτες που έκλεισαν ανοδικά ήταν ο ελβετικός (0,24%), ο δανέζικος (1,05%) και ο… ελληνικός (0,02%)!
Αναλυτικότερα:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης