Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και το QE

Standard Chartered: Η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και το QE
Στις 14:45 (ώρα Ελλάδος) αναμένονται οι ανακοινώσεις της ΕΚΤ σχετικά με τη νομισματική πολιτική
Την εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά και τις παραμέτρους του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης εκφράζουν οι αναλυτές της Standard Chartered ενόψει της σημερινής (27/4/2017) συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.
«Αναμένουμε ότι η μελλοντική καθοδήγηση -ότι το QE θα συνεχίσει με τον ίδιους ρυθμούς τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2017- θα μείνει αμετάβλητη.
Το διοικητικό συμβούλιο πιθανότατα θα διατηρήσει τις φράσεις-κλειδιά στην ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν ''στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο και αρκετά πιο μετά από τον ορίζοντας των αγορών assets''» αναφέρεται στην ανάλυση.
Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, το μακροοικονομικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί κατά τα τελευταία δύο τρίμηνα και οι αγορές έχουν αρχίσει να σκέφτονται πότε η ΕΚΤ θα περιγράψει το τέλος της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν, οι υποκείμενες πιέσεις στον πληθωρισμό είναι χαμηλές και οι κίνδυνοι παραμένουν.
Πολλά πολιτικά και γεωπολιτικά γεγονότα θα μπορούσαν να επαναφέρουν το περιβάλλον κινδύνου.
«Πιστεύουμε ότι οι αλλαγές στη δήλωση του προέδρου Draghi θα γίνουν τον Ιούνιο και η προοπτική του tapering (μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης) το 2018, εφόσον η ανάπτυξη παραμένει έντονη και οι πολιτικοί κίνδυνοι στη Γαλλία εξασθενούν» αναφέρουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης