Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση OpinionWay: Ο Macron χάνει έδαφος έναντι της Le Pen ενόψει του β΄ γύρου

Δημοσκόπηση OpinionWay: Ο Macron χάνει έδαφος έναντι της Le Pen ενόψει του β΄ γύρου
Η διαφορά των υποψήφιων για τη γαλλική προεδρία μειώθηκε στις 18 μονάδες από 19 μονάδες
Στις 18 μονάδες μειώνεται το προβάδισμα του Emmanuel Macron έναντι της Marine Le Pen, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της OpinionWay για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό του Macron διαμορφώθηκε στο 59% έναντι 41% της Le Pen (από 60% - 40% που ήταν πριν).
Επισημαίνεται ότι ο δεύτερος γύρος των γαλλικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου του 2017.
Ωστόσο, το πολιτικό θερμόμετρο στη Γαλλία έχει χτυπήσει κόκκινο, ενόψει του δεύτερου γύρου, καθώς αν και οι αγορές καθησύχασαν από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, η αλήθεια είναι ότι τα δύσκολα δεν έχουν περάσει...
Ακόμα κι εάν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων επιβεβαιωθούν και ο Μacron εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, θεωρείται δεδομένο ότι πολύ δύσκολα θα εφαρμόσει την ατζέντα του, καθώς δεν θα μπορέσει στις βουλευτικές εκλογές (Ιούνιος του 2017) να εξασφαλίσει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Στο πλαίσιο αυτό, θα αναγκαστεί να συμφωνήσει σε ένα κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ την ίδια στιγμή τα ηττημένα κόμματα θα μπουν στον πειρασμό να βγουν στους δρόμους και να μπλοκάρουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, που χρειάζεται απεγνωσμένα η Γαλλία.

Γιουχαΐσματα κατά του Macron

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Elabe, λιγότεροι Γάλλοι ψηφοφόροι θεωρούν ότι ο Macron άρχισε καλά την εκστρατεία του ενόψει του δεύτερου γύρου σε σχέση με τη Le Pen.
Συγκεκριμένα, το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Le Pen άρχισε καλά την εκστρατεία της για τον δεύτερο γύρο, έναντι 43% που πιστεύουν το ίδιο για τον Macron.
Επισημαίνεται ότι την Τετάρτη (26/4/2017), ο ευρωπαϊστής υποψήφιος έγινε δεκτός με σφυρίγματα αποδοκιμασίας και γιουχαΐσματα από τους απεργούς εργάτες εργοστασίου, το οποίο είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά νωρίτερα το πρωί η Le Pen.
Το πλήθος φώναζε «Marine πρόεδρος» προς τον 39χρονο υποψήφιο μπροστά από τη μονάδα της Whirlpool στη γενέτειρά του, Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης