Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωση του συντελεστή φορολογίας στο 15% προτείνει η κυβέρνηση Trump - Εφάπαξ φορολόγηση για τον πλούτο εκτός συνόρων

Μείωση του συντελεστή φορολογίας στο 15% προτείνει η κυβέρνηση Trump - Εφάπαξ φορολόγηση για τον πλούτο εκτός συνόρων
Σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος
Φορολογικό συντελεστή ύψους 15%, από 35% που είναι ο τρέχον, προτείνει κι επίσημα για τις επιχειρήσεις των Η.Π.Α. η αμερικανική κυβέρνηση, όπως είχε προαναγγείλει και νωρίτερα σήμερα (26 Απριλίου 2017) ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α., Steven Mnuchin.
Σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, θα υπάρχουν τρεις συντελεστές, 10%, 25% και 35%, ανάλογα με το ύψους του εισοδήματος.
Η νέα μεταρρύθμιση οποία πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο για να τεθεί σε εφαρμογή, θα περιλαμβάνει εφάπαξ φορολόγηση των εταιρικών κεφαλαίων που θα επιστρέψουν πίσω στις Η.Π.Α.
Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί πως μόνο ο αμερικανικός κολοσσός Apple διακρατεί εκτός των Η.Π.Α. μετρητά ύψους 240 δισ. δολαρίων!
Ο συντελεστής για τη φορολόγηση των μερισμάτων στις εισηγμένες θα διαμορφώνεται στο 20%.
Ο κ. Mnuchin εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του πως η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ θα φτάσει το 3% μέσα στο 2017, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έκανε λόγο για 4%...
Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως το φορολογικό αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της αμερικανικής κυβέρνησης, αποκαλώντας τη μεταρρύθμιση ως «τη μεγαλύτερη περικοπή φόρων στην ιστορία των Η.Π.Α.».
Η οικονομική ανάπτυξη, τόνισε ο κ. Mnuchin, θα μειώσει το ποσοστό του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ.
Να σημειωθεί πως το αμερικανικό χρέος έχει φτάσει στο ιστορικό υψηλό των 20 τρισ. δολαρίων (105% του ΑΕΠ).
Ο υπουργός γνωστοποίησε επίσης πως ο Donald Trump έχει ήδη εγκρίνει τον υποψήφιο για την αντιπροεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve), στην οποία ηγείται η Janet Yellen, η τραπεζίτης που έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο του Αμερικανού Προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης