Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φορολογική μεταρρύθμιση Trump δεν ενθουσίασε τους επενδυτές – Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Η φορολογική μεταρρύθμιση Trump δεν ενθουσίασε τους επενδυτές – Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street
Ο τεχνολογικός Nasdaq, με κεκτημένη ταχύτητα από το νέο ιστορικό υψηλό που πέτυχε κατά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, βρίσκεται στο +0,04% και τις 6.027,94 μονάδες
Αν και επί πολύ καιρό οι προσδοκίες για μείωση του φορολογικού συντελεστή οδήγησαν σε άνοδο τους τρεις κύριους δείκτες της Wall Street, σήμερα (26 Απριλίου 2017) που ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin ανακοίνωσε τα πρώτα στοιχεία του σχετικό νομοσχεδίου οι επενδυτές φαίνονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.
Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος της αισιοδοξίας οφειλόταν στη χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, η οποία δε φαίνεται αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα…
Η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε φορολογικό συντελεστή ύψους 15%, από 35% που είναι ο τρέχον.
Αφού διαβεβαίωσε πως το φορολογικό αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της αμερικανικής κυβέρνησης, ο κ. Steven Mnuchin τόνισε πως περαιτέρω στοιχεία θα απελευθερωθούν αργότερα σήμερα, ενώ αποκάλεσε τη μεταρρύθμιση ως «τη μεγαλύτερη περικοπή φόρων στην ιστορία των Η.Π.Α.».
Παράλληλα, εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του πως η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ θα φτάσει το 3% μέσα στο 2017, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών.
Βέβαια, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έκανε λόγο για 4%...
Η οικονομική ανάπτυξη, συνέχισε ο κ. Mnuchin, θα μειώσει το ποσοστό του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ.
Να σημειωθεί πως το αμερικανικό χρέος έχει φτάσει στο ιστορικό υψηλό των 20 τρισ. δολαρίων (105% του ΑΕΠ).

Τις αμερικανικές αγορές επηρέασαν τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν και σήμερα, με κολοσσούς όπως η Boeing να μην «πιάνουν» τους στόχους των αναλυτών.

Αρνητικά συμβάλει και η πτώση στο πετρέλαιο, με το αργό να υποχωρεί κατά 0,69%, περί τις 49,22 δολάρια ανά βαρέλι, και το Brent να ακολουθεί στο -0,88% και τα 52,11 δολάρια.

Την ίδια στιγμή, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average καταγράφει οριακά κέρδη 0,11% (στις 21.019,01 μονάδες), «κερδίζοντας» ωστόσο εκ νέου τις 21.000 μονάδες, ενώ ο S&P 500 αυξάνει την αξία του κατά μόλις 0,03%, στις 2.389,25 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq, με κεκτημένη ταχύτητα από το νέο ιστορικό υψηλό που πέτυχε κατά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, βρίσκεται στο +0,04% και τις 6.027,94 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης