Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs «βλέπει» νίκη Macron επί της Le Pen στον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών

Η Goldman Sachs «βλέπει» νίκη Macron επί της Le Pen στον β’ γύρο των γαλλικών εκλογών
Οι λαϊκιστές της αριστεράς, οι οποίοι ψήφισαν τον κ. Mélenchon στον πρώτο γύρο, είναι απίθανο να ψηφίσουν υπέρ της Le Pen...
Νίκη του Emmanuel Macron στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών (θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου 2017) αναμένει η Goldman Sachs, εκτιμώντας ωστόσο ότι η τελική διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων θα είναι μικρότερη από ότι διαπιστώνουν οι δημοσκοπήσεις.
Εξηγώντας, οι πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν μία διαφορά ακόμα και 25 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στον κεντρώο υποψήφιο και την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, με τον αναλυτή της τράπεζας Alain Durré να θεωρεί υπερβολικές τις εκτιμήσεις.
«Τα τελικά επίσημα στοιχεία από τον α’ εκλογικό γύρο έδειξαν μία νίκη του κ. Macron με 23,75%, όταν η κα Le Pen συγκέντρωσε 21,53%.
Αν και το μερίδιο ψήφου της κας Le Pen ήταν χαμηλότερο σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν τον α’ γύρο, ξεπέρασε τις προηγούμενες επιδόσεις του Εθνικού μετώπου.
Αντικατοπτρίζοντας τη συνεχιζόμενη πολιτική επανεξισορρόπηση της Γαλλίας, με την παραδοσιακή διάκριση αριστεράς/δεξιάς να αντικαθίσταται από μια διαίρεση μεταξύ των ευρωπαίων και λαϊκιστών ευρωσκεπτικιστών ψηφοφόρων, η διαφορά 25% μεταξύ του κ. Macron και της κας Le Pen στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις είναι πιθανό να περιοριστεί στην πορεία για τον β’ γύρο», αναφέρει ο κ. Durré, τονίζοντας πως οι υποστηρικτές άλλων βασικών υποψηφίων είναι πιθανό να υποστηρίξουν τον κ. Macron, ώστε να παρουσιάσουν ένα ευρύ ενωμένο μέτωπο ενάντια στο Εθνικό Μέτωπο.
«Την υποστήριξή τους εξέφρασαν οι κ.κ. Fillon και Hamon, ενώ οι λαϊκιστές της αριστεράς, οι οποίοι ψήφισαν τον κ. Mélenchon στον πρώτο γύρο, είναι απίθανο να ψηφίσουν υπέρ της Le Pen.
Ο κ. Macron απολαμβάνει επίσης ένα υγιές προβάδισμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τον δεύτερο γύρο (οι οποίες διεξήχθησαν μετά την έκβαση των αποτελεσμάτων των χθεσινών πρώτων εκλογών).
Αυτές οι δημοσκοπήσεις προτείνουν μια νίκη έναντι της κας Le Pen, με ποσοστό μεταξύ 62% και 64% των ψήφων», καταλήγει…
Αξίζει να σημειωθεί πως η Goldman Sachs προέβλεπε νίκη της Hillary Clinton στις Η.Π.Α....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης