Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, παρά τις απειλές Trump στον Καναδά – Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street, παρά τις απειλές Trump στον Καναδά – Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq
Σήμερα ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα κολοσσοί όπως η 3Μ, τα McDonald’s και η Lockheed Martin, οι οποίοι και ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών
Τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα υπερκέρασαν την αντιπαράθεση μεταξύ του Donald Trump και του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau για τους δασμούς στην ξυλεία, με αποτέλεσμα οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street να κλείσουν σήμερα 25 Απριλίου 2017 με ισχυρά κέρδη.
Υπενθυμίζεται πως ο Ρεπουμπλικάνος είπε νωρίτερα πως δε θα «φοβηθεί» έναν εμπορικό πόλεμο με τον Καναδά, απαντώντας ουσιαστικά στον Justin Trudeau, ο οποίος νωρίτερα δεσμεύθηκε να σταθεί υπέρ των συμφερόντων της χώρας του, αφού οι Η.Π.Α. επέβαλαν νέα τιμολόγια για την ξυλεία και οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώθηκαν, στέλνοντας το εγχώριο δολάριο σε χαμηλό 14μηνο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν προκαταρκτικές αντεπιδοτήσεις κατά 20% επί των εισαγωγών καναδικής ξυλείας από μαλακό ξύλο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross, κλιμακώνοντας μια μακρόχρονη εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο γειτόνων.

Στα επιχειρηματικά, σήμερα ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το α’ 3μηνο 2017 κολοσσοί όπως η 3Μ, τα McDonald’s και η Lockheed Martin, οι οποίοι και ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.
Τα εταιρικά αποτελέσματα για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους κρίνονται, μέχρι στιγμής, άκρως ικανοποιητικά, με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων να παρουσιάζει βελτιωμένη κερδοφορία και κατά πολύ αυξημένο κύκλο εργασιών.

Βέβαια, το θετικό κλίμα είχε από χθες «εγκατασταθεί» στη Wall Street!
Ο Emmanuel Macron προσέφερε μεγάλη ανακούφιση στο επενδυτικό κοινό με τη νίκη του στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς, σε περίπτωση νίκης της Marine Le Pen, ο εφιάλτης του «Frexit» ίσως έπαιρνε σάρκα και οστά.
Επιπλέον, όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος Donald Trump, η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός για να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων στο 15%, από 35%.
Η νέα εξαγγελία του Ρεπουμπλικάνου γίνεται τη στιγμή που η επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα βρίσκεται εν αναμονή δημοσιοποίησης του εν λόγω νομοσχεδίου.
Ο κ. Trump είχε πει πως αυτό θα γίνει την τρέχουσα εβδομάδα, μετά την Τετάρτη.

Επίσης, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις Η.Π.Α. αυξήθηκαν σε υψηλό οκτώ μηνών τον Μάρτιο 2017 καταδεικνύοντας τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, παρά την απότομη επιβράδυνση της ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Οι πωλήσεις νέων κατοικιών σημείωσαν άνοδο 5,8% σε ετήσιο ρυθμό ή 621,00 μονάδες που είχε προσαρμοσθεί εποχιακά τον Μάρτιο 2017, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016.
Ο ρυθμός πωλήσεων του Φεβρουαρίου 2017 αναθεωρήθηκε σε 587.000 μονάδες από τις 592.000 μονάδες που αναφέρθηκαν προηγουμένως.
Οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 15,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2016.
Στην αύξηση των πωλήσεων συνέβαλε και η ικανοποιητική κατάσταση στην αγορά εργασίας, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα ποσοστά ανεργίας 4,5%, που ενισχύει τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους Αμερικανούς και έτσι βοηθά στη στήριξη της αγοράς κατοικίας.
Επιπλέον, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων είναι ιδιαίτερα χαμηλά.
Το 30ετές σταθερό επιτόκιο στεγαστικών δανείων κυμαίνεται σήμερα γύρω στο χαμηλό πενταμήνου 3,97%.
Οι νέες πωλήσεις επωφελούνται από την έλλειψη ακινήτων στην αγορά των παλαιότερων κατοικιών.

Τέλος, θετικά συμβάλει και το πετρέλαιο, το οποίο «ανάσανε» μετά από 6 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, με το αργό να βρίσκεται, περί τις 23:15, στο +1,06% και τα 49,75 δολάρια ανά βαρέλι και το Brent να αυξάνει την τιμή του στα 52,77 δολάρια (+1,23%).

Στον απόηχο των παραπάνω, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average έκλεισε με κέρδη της τάξης του 1,12% (στις 20.996,12 μονάδες), ενώ ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 βρέθηκε στις 2.387,25 μονάδες, αυξημένος κατά 0,55% και πλησιάζοντας το ρεκόρ των 2.395 μονάδων της 1ης Μαρτίου 2017.
«Σταρ» της ημέρας και πάλι ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος ανανέωσε το ιστορικό του ρεκόρ ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 6.000 μονάδες, κλείνοντας στις 6.025,49 (+0,7%).
Σημειώνεται ότι το ADR της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με μεγάλη άνοδο, της τάξης του 5,49%, στα 0,288 δολάρια, «ακολουθώντας» το θετικό κλίμα που επικράτησε και στις τραπεζικές μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης