Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Βερολίνο η Ivanka Trump για τη Σύνοδο Γυναικών της G20 μαζί με Merkel, Lagarde

tags :
Στο Βερολίνο η Ivanka Trump για τη Σύνοδο Γυναικών της G20 μαζί με Merkel, Lagarde
Η Ivanka είναι ανεπίσημη σύμβουλος του πατέρα της Donald Trump
Στο Βερολίνο έφτασε σήμερα η Ivanka Trump, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Γυναικών της Ομάδας των Είκοσι (G20), κατά την οποία πρόκειται να συζητήσει την υποστήριξη γυναικών επιχειρηματιών με πρόσωπα όπως η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde, μεταδίδει το Reuters.
Η Ivanka είναι ανεπίσημη σύμβουλος του πατέρα της Donald Trump, έχει δηλαδή έναν ρόλο εξαιρετικά ασυνήθιστο για κόρη προέδρου των ΗΠΑ.
Τον περασμένο μήνα φωτογραφήθηκε να κάθεται δίπλα στη Merkel στη διάρκεια της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στον Λευκό Οίκο, η οποία χαρακτηρίσθηκε από την εμφανή αμηχανία ανάμεσα στον πρόεδρο και την καγκελάριο καθώς προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν τις διαφορές τους σε θέματα όπως αυτό του εμπορίου.
Κατά τη διήμερη σύνοδο κορυφής, η Trump θα συμμετάσχει σε συζήτηση με την Μerkel και την Lagarde, ενω θα παρευρεθούν επίσης η καναδή υπουργός Εξωτερικών Κρίστια Φρίλαντ και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας.
Η εφημερίδα Berliner Zeitung έγραψε πως οι γερμανοί αξιωματούχοι «ελπίζουν πως η κόρη του προέδρου θα μεταφέρει στον πατέρα της μια θετική εικόνα της Γερμανίας ως αποτέλεσμα της σύντομης επίσκεψής της».
Η Trump θεωρείται ότι επηρεάζει σημαντικά τον πατέρα της και ο σύζυγός της, ο Τζάρεντ Κούσνερ, είναι κορυφαίος σύμβουλός του.
Στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσε πως θα υπηρετήσει στον Λευκό Οίκο ως μη αμειβόμενη ανεπίσημη σύμβουλος του προέδρου, καθώς προσπαθεί να κατευνάσει τις ανησυχίες για τα ζητήματα δεοντολογίας που δημιουργούνται από το γεγονός ότι εργάζεται στον Λευκό Οίκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης