Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Wall Street «πανηγύρισε» για τον Trump και τον… Macron – Νέο ιστορικό υψηλό από τον Nasdaq

Η Wall Street «πανηγύρισε» για τον Trump και τον… Macron – Νέο ιστορικό υψηλό από τον Nasdaq
Περί τις 23:14, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,83% στα 49,21 δολάρια ανά βαρέλι, με το Brent να βρίσκεται στα 52,08 δολάρια (-0,69%)
Ημέρα πανηγυρισμών (μετά από καιρό…) η σημερινή για τους επενδυτές των αμερικανικών αγορών, με τους τρεις κύριους δείκτες της Wall Street να καταγράφουν ισχυρά κέρδη στον απόηχο των γαλλικών εκλογών και των εξαγγελιών του Donald Trump.
Ο Emmanuel Macron προσέφερε μεγάλη ανακούφιση στο επενδυτικό κοινό με τη χθεσινή (24 Απριλίου 2017) του νίκη στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς, σε περίπτωση νίκης της Marine Le Pen, ο εφιάλτης του «Frexit» ίσως έπαιρνε σάρκα και οστά.
Ωστόσο, υπήρξε και κάτι άλλο που αναζωπύρωσε την αισιοδοξία στη Wall.
Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Donald Trump, η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται επί ποδός για να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή των επιχειρήσεων στο 15%, από 35%.
Η νέα εξαγγελία του Ρεπουμπλικάνου γίνεται τη στιγμή που η επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα βρίσκεται εν αναμονή δημοσιοποίησης του εν λόγω νομοσχεδίου.
Ο κ. Trump είχε πει πως αυτό θα γίνει την τρέχουσα εβδομάδα, μετά την Τετάρτη.
Οι προσδοκίες που δημιούργησαν στον επιχειρηματικό κόσμο οι σχετικές προεκλογικές υποσχέσεις του κ.Trump, σε συνδυασμό με την υπόσχεση για χαλάρωση ή ακόμα και κατάργηση του ρυθμιστικού πλαισίου ια τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ήταν και αυτές που οδήγησαν τη Wall Street σε ιστορικά υψηλά το προηγούμενο διάστημα.
Τέλος, τα εταιρικά αποτελέσματα για το α’ 3μηνο του 2017 κρίνονται, μέχρι στιγμής, άκρως ικανοποιητικά, με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων να παρουσιάζει βελτιωμένη κερδοφορία και κατά πολύ αυξημένο κύκλο εργασιών.
Στον απόηχο των παραπάνω, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average έκλεισε με κέρδη της τάξης του 1,05% (στις 20.764,03 μονάδες), ενώ ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 βρέθηκε στις 2.373,85 μονάδες, αυξημένος κατά 1,07%.
«Σταρ» της ημέρας και πάλι ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος ανανέωσε το ιστορικό του ρεκόρ, κλείνοντας στις 5.983,82 μονάδες (1,24%).
Την ίδια στιγμή, περί τις 23:14, το αργό πετρέλαιο, ελέω ανησυχιών για νέα υπερπροσφορά, υποχωρεί κατά 0,83% στα 49,21 δολάρια ανά βαρέλι, με το Brent να βρίσκεται στα 52,08 δολάρια (-0,69%).
Σημειώνεται ότι το ADR της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με ισχυρή άνοδο, της τάξης του 4,36%, στα 0,273 δολάρια, «ακολουθώντας» το θετικό κλίμα που επικράτησε και στις τραπεζικές μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης