Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τα κέρδη των τουρκικών τραπεζών ενισχύονται από τα κίνητρα της κυβέρνησης Erdogan

Bloomberg: Τα κέρδη των τουρκικών τραπεζών ενισχύονται από τα κίνητρα της κυβέρνησης Erdogan
Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου στις έξι μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας αναμένεται να σημειώσουν άνοδο κατά μέσο όρο 46%
Η πολιτική αποδεικνύεται μια ευλογία για τις τράπεζες της Τουρκίας που μπορεί να συνεχιστεί και για τους επόμενους μήνες.
Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου στις έξι μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας, τα οποία θα αρχίσουν να δημοσιεύονται αυτήν την εβδομάδα, αναμένεται να σημειώσουν άνοδο κατά μέσο όρο 46% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Deutsche Bank.
Οι δανειστές επωφελούνται από μια σειρά κινήτρων που εισήχθησαν από τη διοίκηση του Προέδρου Erdogan, τα οποία οδήγησαν σε αύξηση του δανεισμού, ενισχύοντας τα έσοδα των εταιρειών από την επιβολή τόκων.
Μετά την οριακή νίκη στο δημοψήφισμα, ο Erdogan στρέφει την προσοχή του στις γενικές και προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2019 προσπαθώντας να αναζωπυρώσει μια οικονομία που είχε χαλαρώσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.
Οι δανειστές ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων ευεργετών με φορολογικές ελαφρύνσεις, χαλαρότερους τραπεζικούς κανονισμούς και ένα κρατικό στήριγμα για την ενθάρρυνση των δανείων προς τις επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης μέσω των τραπεζών, καθώς αυτό αποπληρώνει ταχύτερα από τα κίνητρα που παρέχονται σε βιομηχανικές επιχειρήσεις ", δήλωσε ο αναλυτής της Deutsche Bank Kazim Andac.
Οι τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια ύψους 37,7 δισ. δολαρίων σε 186.131 επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του Ταμείου Εγγυήσεων από την 20η Απριλίου, σύμφωνα με το Ταμείο με έδρα την Άγκυρα σε μια απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερωτήσεις. Η κυβέρνηση δήλωσε στο παρελθόν ότι το ταμείο, γνωστό ως KGF, θα είναι σε θέση να υποστηρίξει δάνεια ύψους μέχρι και 70 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης