Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Κλιμακώνει τις διαμαρτυρίες η αντιπολίτευση - Τη μεσολάβηση του Πάπα ζητεί ο Maduro

Βενεζουέλα: Κλιμακώνει τις διαμαρτυρίες η αντιπολίτευση  - Τη μεσολάβηση του Πάπα ζητεί ο Maduro
«Οι ειρηνικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα μέχρις ότου ο Maduro να σεβαστεί το Σύνταγμα και να βάλει τέλος στο πραξικόπημα που έκανε ο ίδιος»
Τον «εθνικό αποκλεισμό» των μεγάλων οδικών αξόνων της Βενεζουέλας ξεκίνησε σήμερα (24/4/2017) η αντιπολίτευση της χώρας, προκειμένου να εντείνει τις πιέσεις στον Σοσιαλιστή πρόεδρο Nicolas Maduro, o οποίος απηύθυνε έκκληση για διάλογο μετά τις βίαιες διαδηλώσεις, στις  οποίες έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι τις τελευταίες εβδομάδες.
Από το πρωί, διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία του Καράκας. Η αστυνομία, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, διέλυσε ένα μικρό οδόφραγμα στα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας.
Οι διαδηλωτές, που ζητούν τη διεξαγωγή εκλογών φέτος και την αποχώρηση του  Maduro από την εξουσία πριν από τη λήξη της θητείας του (τον Δεκέμβριο του 2018), απειλούν να αποκλείσουν τις εθνικές οδούς, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου του Καράκας.
«Οι ειρηνικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα μέχρις ότου ο Maduro να σεβαστεί το Σύνταγμα και να βάλει τέλος στο πραξικόπημα που έκανε ο ίδιος. Αν δεν πάρουμε απάντηση από τους διεφθαρμένους και εμπόρους ναρκωτικών (προεδρικούς) ηγέτες μέχρι το τέλος της ημέρας σήμερα, θα ανακοινώσουμε νέες δράσεις», προειδοποίησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ηenrique Capriles. 
Με τον θάνατο, την Κυριακή, μιας φιλοκυβερνητικής διαδηλώτριας, μιας 47χρονης γυναίκας που είχε τραυματιστεί την περασμένη Τετάρτη, ο αριθμός των νεκρών στις κινητοποιήσεις έφτασε τους 21.
Χθες (23/4/2017) εξάλλου η αστυνομία διέλυσε μια αυθόρμητη διαδήλωση κατά του Maduro στο περιθώριο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στο Σαν Κριστόμπαλ.
Το Σάββατο η αντιπολίτευση οργάνωσε μια «σιωπηλή πορεία» προς τις επισκοπές του Καράκας και άλλων μεγάλων πόλεων όπως το Μαρακαΐμπο, το Μπαρκισιμέντο και το Σαν Κριστόμπαλ. Χιλιάδες διαδηλωτές, ντυμένοι στα λευκά, συμμετείχαν σε αυτήν την ειρηνική κινητοποίηση. Σημειώθηκαν μόνο μικροεπεισόδια στην πρωτεύουσα.
«Εκλογές, ναι, θέλω εκλογές τώρα» είπε την Κυριακή, στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Maduro αναφερόμενος όμως στις περιφερειακές εκλογές που επρόκειτο να διεξαχθούν τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά αναβλήθηκαν.
«Είμαι έτοιμος για την απόφαση του εκλογικού σώματος», πρόσθεσε, καλώντας και πάλι την αντιπολίτευση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια του πάπα Φραγκίσκου.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης