Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Pen: Ένα εντελώς διεφθαρμένο ρεπουμπλικανικό μέτωπο συνασπίζεται με τον Macron

Le Pen: Ένα εντελώς διεφθαρμένο ρεπουμπλικανικό μέτωπο συνασπίζεται με τον Macron
H πλειονότητα της πολιτικής τάξης κάλεσε από χθες βράδυ τους εκλογείς να ψηφίσουν τον ανεξάρτητο κεντρώο
Ένα «εντελώς διεφθαρμένο ρεπουμπλικανικό μέτωπο» που «προσπαθεί να συνασπιστεί γύρω από τον Emmanuel Macron» βλέπει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen.
«Το παλιό, εντελώς διεφθαρμένο ρεπουμπλικανικό μέτωπο, το οποίο κανείς πλέον δεν θέλει, από το οποίο οι Γάλλοι αποδεσμεύθηκαν με σπάνια βία, προσπαθεί να συνασπιστεί γύρω από τον κ. Macron.
Μου έρχεται σχεδόν να πω: τόσο το καλύτερο!», είπε χαρακτηριστικά, σε επίσκεψή της σε μια αγορά στο Ρουβρουά της βόρειας Γαλλίας, συμπληρώνοντας:
«Ήρθα για να ξεκινήσω αυτή την εκστρατεία του δεύτερου γύρου με τον μόνο τρόπο τον οποίο γνωρίζω, να ξέρω [τι γίνεται] επί τόπου, μαζί με τον γαλλικό λαό, για να τραβήξω την προσοχή του σε θέματα εξαιρετικά σημαντικά, σήμερα εκείνο της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας».
Το «ρεπουμπλικανικό μέτωπο» είναι ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε από την επικεφαλής του ΕΘνικού Μετώπου για να περιγράψει τους πολιτικούς αξιωματούχους κάθε προέλευσης που καλούν να υψωθεί ένα φράγμα στην άκρα δεξιά όποιος κι αν είναι ο υποψήφιος απέναντί της.
H πλειονότητα της γαλλικής πολιτικής τάξης, τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά, κάλεσε από χθες βράδυ τους εκλογείς να ψηφίσουν τον ανεξάρτητο κεντρώο, θριαμβευτή (του α’ γύρου) των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης