Διεθνή

Άγκυρα: Ο Trump κάλεσε τον Erdogan στις ΗΠΑ - Τον Μάιο θα γίνει η συνάντηση

Άγκυρα: Ο Trump κάλεσε τον Erdogan στις ΗΠΑ - Τον Μάιο θα γίνει η συνάντηση
Συρία, Ιράκ και ενδεχόμενη έκδοση του Fedullah Gulen στο επίκεντρο της συνάντησης Trump - Erdogan
Τον Μάιο του 2017 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Τουρκίας Tayyip Erdogan με τον Αμερικανό ομόλογο Donald Trump στον Λευκό Οίκο.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ibrahim Kalin, η συνάντηση των δυο ηγετών θα γίνει στη διάρκεια επίσκεψης στα μέσα Μαΐου.
Η πρόσκληση έγινε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, είπε ο Kalin, πρόσθετοντας ότι οι δύο άνδρες θα συζητήσουν για τη Συρία, το Ιράκ και την ενδεχόμενη έκδοση του μουσουλμάνου ιερωμένου Fedullah Gullen, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.
Ο εκπρόσωπος υποστήριξε ακόμη ότι η Τουρκία έχει λάβει μόνον 790 εκατ. ευρώ από το πακέτο των 3 δισ. ευρώ που της υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει της συμφωνίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ένωση.
Τέλος, αναφερόμενος στις σχέσεις με Τουρκίας - Βρυξελλών, ο Kalin υπογράμμισε ακόμη ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και στις Βρυξέλλες, οι οποίες έχουν ενταθεί έπειτα από αντιπαραθέσεις στη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, θα μπουν πάλι σε τροχιά εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόσει τους όρους της μεταναστευτικής συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης