Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street, με το βλέμμα στραμμένο στη Γαλλία και την ατζέντα Trump

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street, με το βλέμμα στραμμένο στη Γαλλία και την ατζέντα Trump
Ο τεχνολογικός Nasdaq ξεπέρασε το ιστορικό υψηλό της περασμένης συνεδρίασης, «καλπάζοντας» για τις 6.000 μονάδες
Άκρως ικανοποιητική άνοδο άνω της μίας ποσοστιαίας μονάδας καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο της νίκης του Emmanuel Macron επί της Marine Le Pen στις γαλλικές εκλογές της Κυριακής (23 Απριλίου 2017), η οποία και «ηρέμησε» εν μέρει και προσωρινά το επενδυτικό κοινό.
Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι περιμένουν με ανυπομονησία την αποκάλυψη της πολυαναμενόμενης φορολογικής μεταρρύθμισης (περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 35%) του Donald Trump.
Όπως είχε πει την περασμένη βδομάδα ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης θα ανακοινωθεί μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής, την τρέχουσα εβδομάδα, και θα περιλαμβάνει «μαζικές περικοπές» της φορολογίας, «μεγαλύτερες από όσες έχουν γίνει ποτέ».
Ωστόσο, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών Steven Mnuchin, η εφαρμογή δε θα γίνουν πριν και το τέλος του ερχόμενου καλοκαιρού.
Ως αποτέλεσμα λοιπόν της αναζωπυρωμένης αισιοδοξίας, ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average και ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 καταγράφουν άνοδο της τάξης του 1,01% και 1,09% αντίστοιχα, στις 20.754,54 και 2.374,25 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ξεπέρασε το ιστορικό υψηλό της περασμένης συνεδρίασης, «καλπάζοντας» για τις 6.000 μονάδες.
Περί τις 16:33, βρίσκεται στις 5.978,05 μονάδες (+1,14%).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης