Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Επεισόδια στο Παρίσι - Διαδηλωτές κατά Macron και Le Pen - Συνελήφθησαν τρία άτομα

Le Monde: Επεισόδια στο Παρίσι - Διαδηλωτές κατά Macron και Le Pen - Συνελήφθησαν τρία άτομα
Συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν τον Macron, τη Le Pen και τον Fillon υπαλλήλους της ολιγαρχίας και των πλούσιων
Aρκετές εκατοντάδες νέοι αντιφασίστες μαζεύτηκαν στην πλατείας της Βαστίλλης το βράδυ της Κυριακής 23/4 μόλις ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα, που φέρνουν τη Le Pen και τον Μacron στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπως γράφει η Le Monde.
Oι δυνάμεις της τάξης ήρθαν αντιμέτωπες με τους διαδηλωτές που τους πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, ενώ φορούσαν μάσκες και ήταν ντυμένοι στα μαύρα.
Τρία άτομα συνελήφθησαν σύμφωνα με την αστυνομία που απέκλεισε προληπτικά την κυκλοφορία όταν εμφανίστηκαν περίπου 300 αντιφασίστες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων φωνάζοντας ότι "απόψε θα είναι η νύχτα των οδοφραγμάτων".
Ένας από τους διαδηλωτές πήρε, μάλιστα, το μικρόφωνο και έλεγε σε όλους να διαδηλώσουν "κόντρα στον Macron και κόντρα στην Le Pen.
"Δεν αναγνωρίζουμε αυτό το αποτέλεσμα" είπε ένας άλλος διαδηλωτής, ενώ κάποιοι άλλοι φώναζαν "Παρίσι, Παρίσι, αντιφασίστες".
"Ήρθαμε να διαδηλώσουμε κόντρα στην κωμωδία αυτών των εκλογών" ανέφερε ένας ακόμα από τους διαδηλωτές στο AFP και πρόσθεσε ότι "ο Macron, η Le Pen και ο Fillon είναι εδώ για να συνεχιστεί η βασιλεία της ολιγαρχίας και για να υπηρετούν τους πλούσιους".
"Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και υπάρχει μία μεγάλη κρίση αντιπροσωπευτικότητας στη Γαλλία".
Οι διαδηλωτές είπαν ότι θα αυτοσχεδιάσουν για το υπόλοιπο της βραδιάς, ωστόσο, στη συνέχεια περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Βαστίλλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης