Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Στο 81,5% θα ανέλθει το ποσοστό συμμετοχής των Γάλλων στις εκλογές - Κάτω από 20% η αποχή

Guardian: Στο 81,5% θα ανέλθει το ποσοστό συμμετοχής των Γάλλων στις εκλογές - Κάτω από 20% η αποχή
Τα γαλλικά ΜΜΕ δεν εμπιστεύονται τα exit polls που διέρρευσαν από το Βέλγιο - Προϊόν χειραγώγησης τα χαρακτηρίζει η γαλλική επιτροπή δημοσκοπήσεων
Στη live ενημέρωση που έχει ο Guardian για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας αναφέρει ότι η συμμετοχή αναμένεται να φτάσει στο 81%.
Αυτό προκύπτει με βάση το ποσοστό συμμετοχής στις 17:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) που ήταν 69,42% και την αναγωγή που κάνει η εταιρία δημοσκοπήσεων Ifop.
Αν επαληθευτεί, τότε η αποχή θα είναι μικρότερη από 20% και πολύ μικρότερη από το 28% που ήταν το ρεκόρ αποχής σε προεδρικές εκλογές και κρατάει από το 2002.
Ο Guardian κάνει αναφορά και για τα βέλγικα ΜΜΕ που δημοσίευσαν exit polls για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και δείχνουν τον Macron να προηγείται με δεύτερη τη Le Pen.
Κανείς δεν γνωρίζει από πού προήλθαν αυτά τα exit polls και τα γαλλικά ΜΜΕ τα αντιμετωπίζουν με μεγάλη προσοχή και δυσπιστία.
Καμία από τις εννέα γαλλικές εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν θα δημοσιεύσει, εξάλλου, exit polls κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Όσο για τα exit polls που κυκλοφόρησαν, η γαλλική επιτροπή δημοσκοπήσεων τα χαρακτήρισε προϊόν φημών και χειραγώγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης