Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enkelmann (Die Linke): Ελπίζω να υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών

Enkelmann (Die Linke): Ελπίζω να υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών
H αλλαγή πολιτικής στην Γερμανία θα σήμαινε για την Ευρώπη την επιστροφή στις ρίζες της ιδέας της Ευρώπης
«Η Ελλάδα έχει αποδείξει επαρκώς ότι θέλει να κάνει πραγματικά μεταρρυθμίσεις γι΄ αυτό και πρέπει να βρεθεί, επιτέλους, μια λύση με τη μορφή της ελάφρυνσης του χρέους και το εύχομαι πάρα πολύ να γίνει», δήλωσε η Dakmar Enkelmann, πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, που πρόσκειται στο γερμανικό κόμμα "Η Αριστερά" (Die Linke).
«Ελπίζω, πάρα πολύ, να υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών», προσθέτει.
Αναφερόμενη στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, εκτιμά ότι είναι υπαρκτή η πιθανότητα να κερδίσει ο martin Schulz, ωστόσο επισημαίνει ότι η αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί «μόνον υπό την προϋπόθεση ότι δεν θέλει απλώς μια άλλη κυβέρνηση, αλλά και μιαν άλλη πολιτική».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μετεκλογικά συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων, απάντησε ότι αν και καθαρά αριθμητικά είναι πιθανό, «αυτό δεν αρκεί».
«Πρέπει να βρεθούν κοινές θέσεις.
Το θέμα κοινωνική δικαιοσύνη, το οποίο αναφέρει ο Martin Schulz, θα μπορούσε να είναι ένα κοινό συνδετικό στοιχείο», προσθέτει και υπογραμμίζει ότι «το ενδιαφέρον στην περίπτωση του Schulz είναι ότι κινητοποιεί προς αυτήν την κατεύθυνση, ότι δηλαδή δημιουργεί ξανά την ελπίδα ότι θα μπορούσε να υπάρξει και πάλι μια άλλη σοσιαλδημοκρατία, η οποία να επιστρέφει στις ρίζες της παλιάς».
Κατά την Enkelmann, η αλλαγή πολιτικής στην Γερμανία θα σήμαινε για την Ευρώπη «την επιστροφή στις ρίζες της ιδέας της Ευρώπης, της ειρηνικής και αλληλέγγυας Ευρώπης, η οποία να ενισχύει το κοινωνικό της πρόσωπο».
Νοιώθει επίσης, ότι στην Ελλάδα «υπάρχει η προσδοκία και η μεγάλη ελπίδα της αλλαγής πολιτικής στην Γερμανία, ώστε να πάψει επιτέλους αυτή η αφόρητη πίεση από την Γερμανία» και τέλος εκτιμά, ότι η χώρα μας θα γίνει στην Γερμανία, εκ των πραγμάτων, μέρος της γενικής προεκλογικής συζήτησης για ευρωπαϊκά θέματα, διότι «είναι ένα παράδειγμα για το πώς δεν επιτρέπεται να λειτουργεί η Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης