Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Assad εξακολουθεί να διαθέτει αποθέματα χημικών όπλων στη Συρία

ΗΠΑ: Ο Assad εξακολουθεί να διαθέτει αποθέματα χημικών όπλων στη Συρία
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, James Mattis, τόνισε ότι το συρικό καθεστώς "έχει διασκορπίσει τα αεροσκάφη του κατά τις τελευταίες μέρες"
Στο γεγονός ότι το καθεστώς Assad εξακολουθεί να διαθέτει αποθέματα χημικών όπλων στη Συρία, αναφέρθηκε σήμερα (21/4) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον ισραηλινό ομόλογό του, Avigdor Lieberman.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Mattis, "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Συρία έχει διατηρήσει τα χημικά της όπλα, παραβιάζοντας το ψήφισμα του Συβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", αναφερόμενος στο ψήφισμα 2128 του Οργανισμού, κατά το οποίο είχε καλέσει τον Assad να παραδώσει όλα τα αποθέματα σχετικών όπλων.
Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το συριακό καθεστώς είχε μεταφέρει πρόσφατα μαχητικά αεροσκάφη του σε ρωσική στρατιωτική βάση στην επαρχία Λατάκια, ο Mattis τόνισε ότι "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αεροσκάφη τους έχουν διασκορπιστεί τις τελευταίες μέρες".
Από την πλευρά του, ο Lieberman αρνήθηκε να σχολιάσει τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι το συριακό καθεστώς εξακολουθεί να διατηρεί χημικά όπλα, τα οποία μπορεί να ανέρχονται ακόμα και στους τρεις τόνους.
Αργότερα εντός της ημέρας, ο Mattis αναμένεται να συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουρό, Benjamin Netanyahu, προκειμένου να συζητήσουνε το συριακό ζήτημα και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στην ευρύτερη περιοχή.
Υπενθυμίζουμε ότι η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Άμυνας στο Ισραήλ αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης περιφερειακής περιοδείας του που τον έφερε στην Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία νωρίτερα εντός της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης