Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η κατάρρευση της Ελλάδας δείχνει ότι ίσως το ευρωπαϊκό πνεύμα είναι νεκρό...

Guardian: Η κατάρρευση της Ελλάδας δείχνει ότι ίσως το ευρωπαϊκό πνεύμα είναι νεκρό...
«Τα προηγούμενα χρόνια έμεινα έκπληκτος από την ετοιμότητα μου να δεχθώ την καταστροφή της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, στο όνομα της Ευρώπης»
Η κατάρρευση της Ελλάδας αλλά και της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, ίσως είναι μία απόδειξη ότι το ευρωπαϊκό πνεύμα είναι νεκρό, σχολιάζει ο αρθρογράφος της Guardian, Olivier Tonneau.
Ο κ. Tonneau είναι λέκτορας σύγχρονων γλωσσών στο Homerton College του Cambridge, και μέλος των Parti de Gauche και People's Assembly Against Austerity, οργανώσεων που μάχονται κατά της λιτότητας.
Όπως περιγράφει στο άρθρο του, έχει πολλές φόρες παρευρεθεί ή οργανώσει εκδηλώσεις και πορείες υπέρ της χώρας μας και κατά των σκληρών πολιτικών λιτότητας.
«Τα προηγούμενα χρόνια έμεινα έκπληκτος από την ετοιμότητα μου να δεχθώ την καταστροφή της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας, στο όνομα της Ευρώπης.
Έχω τρομοκρατηθεί από τη σκλήρυνση της γνωστικής ασυμφωνίας ανάμεσα σε ιδεώδη υψηλού μυαλού και αδυσώπητες πολιτικές.
Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και τρόικας, βοήθησα στην οργάνωση εκδηλώσεων υπέρ της Ελλάδας και απελπίστηκα από τον μικρό αριθμό των συμμετεχόντων:
Φοβόμουν ότι το ευρωπαϊκό πνεύμα ήταν πραγματικά νεκρό», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Tonneau υποστηρίζει πως βρήκε ωστόσο κάποιον ηγέτη που του δίνει ελπίδα: Τον αριστερό υποψήφιο Πρόεδρο της Γαλλίας, Jean Lyck Melenchon.
«Φανταστείτε πόσο όμορφα ένιωσα όταν, στη Μασσαλία, ο κ. Melenchon είπε πως η Γαλλία θα στηρίξει τη διάσωση της Ελλάδας αν ο ίδιος εκλεγεί, και το πλήθος τον χειροκροτούσε επευφημώντας τον!», γράφει, απευθύνοντας το ερώτημα:
«Πότε είδατε τελευταία φορά κάτι παρόμοιο;
Η ευρωπαϊκή ιδέα δεν είχε να κάνει κάποτε με την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών;
Αν απαντήσεις “όχι”, τότε απλά άσε την Ε.Ε. να κατρακυλήσει…
Αν πεις “ναι”, απλά ευχήσου τη νίκη του την Κυριακή»…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης