Τελευταία Νέα
Οικονομία

Citigroup: Αβέβαιη παραμένει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Στην Ουάσινγκτον οι συνομιλίες

Citigroup: Αβέβαιη παραμένει η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα – Στην Ουάσινγκτον οι συνομιλίες
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία (για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης) θα επιτευχθεί πριν τον Ιούλιο, οπότε και η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει τα χρέη της»
Η εαρινή Σύνοδος (21-23 Απριλίου 2017) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα εμπεριέχει σαφώς και την Ελλάδα, επισημαίνει σε σημερινό (19 Απριλίου 2017) της σχόλιο η Citigroup.
Αφού υπενθυμίσει πως στο περασμένο Eurogroup της 7ης Απριλίου σημειώθηκε μία καταρχήν συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, η αμερικανική τράπεζα αναφέρει πως οι συνομιλίες στην Ουάσινγκτον θα προετοιμάσουν την τεχνική συμφωνία που ίσως επιτευχθεί μετά την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην ελληνική πρωτεύουσα.
Η Citigroup εξακολουθεί να εκτιμά πως η συμμετοχή (μέσω παροχής κεφαλαίων) του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα κρίνεται αβέβαιη, καθώς μένουν ακόμα ανοικτά ακανθώδη ζητήματα, όπως η το χρέος αλλά και οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι.
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία (για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης) θα επιτευχθεί πριν τον Ιούλιο, οπότε και η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει ορισμένα από τα χρέη της», καταλήγει η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης