Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Σύνοδο των G-20 φέρνει τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου η Γερμανία, κόντρα στον Trump

Στη Σύνοδο των G-20 φέρνει τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου η Γερμανία, κόντρα στον Trump
Η Γερμανία κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου
Η Γερμανία θα τονίσει στις συνομιλίες της G20 αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον τη σημασία της παγκοσμιοποίησης και του ελεύθερου εμπορίου για την ανάπτυξη, καθώς και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της ανθεκτικότητας έναντι μελλοντικών σοκ, όπως δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Η Γερμανία, η οποία κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, αναμένει κάποια μέλη της G20 όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες να απαιτήσουν να λάβει μέτρα για τη μείωση του υψηλού πλεόνασματος τρεχουσών συναλλαγών της.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υπέγραψε ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα το οποίο θα επιτρέπει την τροποποίηση ισχυουσών εμπορικών συμφωνιών.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο το διάταγμα αυτό θα καλεί να αξιολογηθούν και να αναθεωρηθούν εμπορικές συμφωνίες που η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι δεν είναι δίκαιες και αμοιβαία επωφελείς.
Ο επίσημος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Γερμανία θα δημοσιεύσει μια προεδρική περίληψη αντί για ένα κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον.
«Αυτή τη φορά, και αυτό δεν είναι ασυνήθιστο στη G20, δεν θα υπάρξει ανακοινωθέν», είπε ο αξιωματούχος πριν από τη σύνοδο των υπουργών οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της Ομάδας των 20 μεγάλων οικονομιών, γνωστή ως η G20.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του ετήσιου συνέδριου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον και θα διαρκέσει από την πέμπτη έως την Κυριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης