Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι σχέσεις μας με την ΕΕ βρίσκονται σε μία δύσκολη φάση

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Οι σχέσεις μας με την ΕΕ βρίσκονται σε μία δύσκολη φάση
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών απηύθυηνε έκκληση για "θετικά βήματα" που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να ξεπεραστεί η "κρίση εμπιστοσύνης"
Στο γεγονός ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε μία δύσκολη φάση, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, θέτοντας ως βασικό λόγο τις ευρωπαϊκές θέσεις απέναντι στο δημοψήφισμα της Κυριακής (16/4).
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Cavusoglu ενώπιον δημοσιογράφων, "οι σχέσεις μας διέρχονται σε μία δύσκολη φάση, καθώς η στάση της ΕΕ και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών ήταν μία μεγάλη απογοήτευση", προσθέτοντας ότι "αντί να λάβουμε αλληλεγγύη και υποστήριξη, έχουμε αντιμετωπίσει άδικη κριτική σχετικά με τα μέτρα που λάβαμε στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος".
Παράλληλα, επεσήμανε ότι "ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην συναντήσουν οι υπουργοί και οι βουλευτές μας τους δικούς τους πολίτες, ενώ το PKK και οι συσχετιζόμενες ομάδες διατηρούν το δικαίωμα να εμφανίζουν τα σύμβολά τους ελεύθερα".
"Είναι επίσης απογοητευτικό για εμάς να βλέπουμε ποτι η Τουρκία καθιστά πολύ συχνά ένα ζήτημα στην εσωτερική πολιτική ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προεκλογικών εκστρατειών", υπογραμμίζει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι και ορισμένα ευρωπαϊκά ΜΜΕ προβάλουν σε καθημερινή βάση "ζητήματα που σχετίζονται με την Τουρκία, και κατά κύριο λόγο από μία πολύ αρνητική άποψη".
Αν και ο Cavusoglu παραδέχθηκε ότι τα πολιτικά εμπόδια που υπάρχουν στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ αποτελούν έναν ακόμα παράγοντα που προκαλεί δυσκολίες, τόνισε ότι "η ένταση στην ΕΕ εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για εμάς".
"Υπάρχει μία απώλεια της εμπιστοσύνης προς την ΕΕ, που απορρέουν από την στάση της τελευταία, ωστόσο αναμένουμε ακόμα ορισμένα θετικά και σταθερά βήματα προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση εμπιστοσύνης", επεσήμανε ο τούρκος αξιωματούχος, για να προσθέσει ότι "αναμένουμε να αρθούν οι αποκλεισμοί, να μας χορηγηθεί η βίζα και να τηρθούν όλες οι δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
"Η Τουρκία σίγουρα θα ανταποδόσει τις καλές προθέσεις της ΕΕ, εφόσον υπάρξουν, καθώς και μία θετική και εποικοδομητική προσέγγιση από τους ευρωπαίους ηγέτες", καταλήγει ο Cavusoglu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης