Τελευταία Νέα
Διεθνή

Express: Θα είναι σκάνδαλο εάν μετά το δημοψήφισμα παρωδία ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ

Express: Θα είναι σκάνδαλο εάν μετά το δημοψήφισμα παρωδία ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ
Ο Erdogan πάντως πριν το δημοψήφισμα έχει αποκαλέσει την ΕΕ άρρωστη κατάσταση και αποκλίνουσα.
Εάν μετά το δημοψήφισμα παρωδία η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ θα είναι ένα σκάνδαλο αναφέρει η βρετανική Express σε ένα πολύ καυστικό ρεπορτάζ.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής 16 Απριλίου, όταν ο Erdogan o πρόεδρος της Τουρκίας εξασφάλισε πάνω από το 50% των ψήφων στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να μετατρέψουν την Τουρκία σε ένα «καθεστώς ενός ανδρός».
Καλώντας τους Τούρκους να σεβαστούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Erdogan δήλωσε: «Σήμερα η Τουρκία έχει λάβει μια ιστορική απόφαση.
Οι τούρκοι πολίτες προέβησαν στην πιο σημαντική μεταρρύθμιση στην ιστορία μας».
Οι πολιτικοί στην δυτική Ευρώπη έσπευσαν να καταδικάσουν το αποτέλεσμα ως προϊόν νοθείας.
Το Δανικό Λαϊκό κόμμα ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει όλες τις συνομιλίες με την Τουρκία.
Ο Erdogan θα μπορούσε να παραμείνει Πρόεδρος μέχρι το 2029.
 «Σκάνδαλο! Μια παρωδία ήταν το δημοψήφισμα όταν οι δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή και έχει καταργηθεί η  δημοκρατία με ένα «ναι»!»
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ότι θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και θα αποσαφηνιστούν οι υποχρεώσεις της Τουρκίας ως πιθανό μελλοντικό μέλος της ΕΕ.
«Οι συνταγματικές τροποποιήσεις, θα πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα των υποχρεώσεων της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.
«Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να αντιμετωπίσει τις συστάσεις της Ευρώπης, ειδικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Λόγω του οριακού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και τις εκτεταμένες συνέπειες των συνταγματικών τροποποιήσεων, μπορούμε επίσης να ζητήσουμε από τις τουρκικές αρχές να αναζητήσουν την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση στην εφαρμογή τους.»
Ο Erdogan πάντως πριν το δημοψήφισμα έχει αποκαλέσει την ΕΕ άρρωστη κατάσταση και αποκλίνουσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης