Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Πόσο σταθερός είναι ένας λαός με ένα ποσοστό σχεδόν 49% «τρομοκρατών»;

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Πόσο σταθερός είναι ένας λαός με ένα ποσοστό σχεδόν 49% «τρομοκρατών»;
Πολλές φορές στο παρελθόν, ο Τούρκος Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και τα φιλικά τους ΜΜΕ χαρακτήρισαν «τρομοκράτες» όσους θα ψήφιζαν «όχι» στο δημοψήφισμα
Τα εργαλεία που χρησιμοποίησε ο Erdogan για να φτάσει στην οριακή νίκη στο δημοψήφισμα αναλύει στην ηλεκτρονική της έκδοση της η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Στα «μέσα» του Τούρκου προέδρου περιλαμβάνεται η θρησκεία ή η Ευρώπη, οι καταγγελίες ότι η Γηραιά Ήπειρος δεν αποτελεί πλέον το κέντρο της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, αλλά της καταπίεσης.
Ο αρθρογράφος καταγράφει σιωπές, όπως του πρώην προέδρου Abdullah Gül ή του πρώην πρωθυπουργού Ahmet Davutoglu.
«Οι εσωτερικοπολιτικοί εχθροί του Erdogan στο ΑΚΡ, όπως φάνηκε στο δημοψήφισμα, είναι διαιρεμένοι και σχεδόν χωρίς επιρροή.
Ο Gul, ο Davutoglu ή ο φιλευρωπαϊστής πρώην υπουργός Εξωτερικών Ali Babacan δεν παίζουν κανένα ρόλο πλέον», παρατηρεί ο Γερμανός σχολιαστής και συνεχίζει: «Στο προεδρικό Ερντογανιστάν που θα προκύψει, θα νιώθουν πιο δυσάρεστα όσοι δεν αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως Ερντογανιστές.
Πολλές φορές στο παρελθόν ο Τούρκος Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και τα φιλικά τους ΜΜΕ χαρακτήρισαν 'τρομοκράτες' όσους θα ψήφιζαν όχι.
Όμως πόσο σταθερός είναι ένας λαός με ένα ποσοστό σχεδόν 49% 'τρομοκρατών';
Είναι αβέβαιο ότι το νέο τουρκικό σύνταγμα θα μπορέσει να διαφυλάξει τη σταθερότητα, όπως υποσχέθηκε ο Erdogan».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης