Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Περιμένουμε από τον Erdogan έναν ειλικρινή διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα της χώρας

Merkel: Περιμένουμε από τον Erdogan έναν ειλικρινή διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα της χώρας
Η γερμανίδα καγκελάριος πραγματοποίησε κοινή δήλωση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Sigmar Gabriel, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος
Την πραγματοποίηση ενός διαλόγου που θα διέπεται από σεβασμό και ειλικρίνεια με όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας ζήτησε σήμερα (17/4) από τον τούρκο πρόεδρος, Tayyip Erdogan, η γερμανία καγκελάριος Angela Merkel, μετά την οριακή νίκη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για τη χορήγηση περισσότερων εξουσιών.
Συγκεκριμένα, η Merkel πραγματοποίησε σύντομη κοινή δήλωση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Sigmar Gabriel, για το αποτέλεσμα του δημοψηγίσματος, ενώ αναλυτικότερες δηλώσεις για το εν λόγω ζήτημα αναμένεται να υπάρξουν μετά την ανακοίνωση του οριστικού αποτελέσματος.
"Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την τουρκική κυβέρνηση, μετά από μία δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, να αναζητήσει ειλικρινή διάλογο με όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας και με την κοινωνία", δήλωσαν οι γερμανίδα καγκελάριος και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Χθες (16/4) ο Gabriel είχες δηλώσει μεταξύ άλλων ευτυχής "που η πικρή εκστρατεία, που επίσης έλαβε χώρα στη Γερμανία, πλέον τελείωσε", ενώ είχε τονίσει πως οποιοδήποτε κι αν ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το Βερολίνο οφείλει να παραμείνει ψύχραιμο και να προχωρήσει με λογικό και συνετό τρόπο.
Υπενθυμίζουμε ότι η προεκλογική εκστρατεία της τουρκικής κυβέρνησης, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις και τριβές ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης