Τελευταία Νέα
Διεθνή

University of Strasbourg: Μια νέα εποχή εντάσεων αρχίζει στην Τουρκία μετά το δημοψήφισμα

University of Strasbourg: Μια νέα εποχή εντάσεων αρχίζει στην Τουρκία μετά το δημοψήφισμα
Μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο για τον Erdogan να συνεχίσει να κυβερνά με τον ίδιο τρόπο
Για διχασμό της Τουρκίας κάνει λόγο ο Ahmet Erdi Öztürk από το University of Strasbourg με αφορμή το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπου σημειώθηκε οριακή νίκη του «ναι».
Ωστόσο το γεγονός ότι η αντιπολίτευση της χώρας κάνει λόγο για νοθεία και έχει ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων, κάνει την ψηφοφορία της 16ης Απριλίου την πιο πολυσυζητημένη.
Όπως αναφέρει καθώς «ο Erdogan έχει τον έλεγχο του κρατικού μηχανισμού για πολύ καιρό τώρα και οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός του ''ναι'' δεν θα ήταν επιτρεπτό».
Αν και οι υποστηρικτές του Erdogan θεωρούν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ως την έναρξης της εποχής της «Νέας Τουρκίας», ο ενθουσιασμός τους μπορεί να είναι πρόωρος.
«Πρώτα απ' όλα τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πόλωση στην Τουρκία έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της.
Ενώ το μισό του πληθυσμού είναι πρόθυμο να παραδώσει την εξουσία στον Erdogan, το υπόλοιπο είναι εναντίον τόσο του ίδιου όσο και της αυταρχικής και φιλο-ισλαμικής πολιτικής του.
Δεύτερον, με τα αποτελέσματα, ο Erdogan καθιερώνει τον κανόνα του ενός ανθρώπου, αλλά είναι επίσης απολύτως σαφές ότι οι μορφωμένες τάξεις και οι νέες γενιές θα τον πολεμήσουν τους μήνες που έρχονται.
Και μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο γι' αυτόν να κυβερνήσει τη χώρα με τις προηγούμενες αυταρχικές συνήθειες του» αναφέρει ο Öztürk.
Ο ίδιος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή μιας νέας εποχής διαμάχης μεταξύ των υποστηρικτών του Erdogan και της υπόλοιπης χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης