Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Συνεχίζονται οι έρευνες για 100 αγνοούμενους μετά την κατάρρευση χωματερής στη Σρι Λάνκα

Guardian: Συνεχίζονται οι έρευνες για 100 αγνοούμενους μετά την κατάρρευση χωματερής στη Σρι Λάνκα
Έχουν ήδη ανασυρθεί 19 νεκροί, ενώ συνολικά 145 σπίτια υπέστησαν ζημιές και 625 κάτοικοι θα στεγαστούν σε γειτονικά σχολεία
Οι εργαζόμενοι στα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες μετά την κατάρρευση μίας χωματερής σκουπιδιών στη Σρι Λάνκα και αφού είχαν διακόψει τις προσπάθειές τους το Σάββατο 15/4 το βράδυ, έχοντας ανασύρει μέχρι τότε 19 σορούς από τη λάσπη, όπως γράφει ο Guardian.
Η 90 μέτρων ύψους χωματερή στην πρωτεύουσα Κολόμπο κατέρρευσε όταν έπιασε φωτιά αργά το βράδυ της Παρασκευής 14/4 κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την πρωτοχρονιά της χώρας και κάτοικοι ανέφεραν ότι τουλάχιστον 100 σπίτια έχουν θαφτεί.
Το μέρος χρησιμοποιείται για την εναπόθεση των σκουπιδιών του Κολόμπο τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αρχές θέλουν να αναβαθμίσουν την πρωτεύουσα.
Αλλά οι κάτοικοι που ζουν σε μικρά σπίτια στην περιοχή διαμαρτύρονται για τους τόνους σκουπιδιών που συσσωρεύονται εκεί και εγκυμονούν πολλούς κινδύνους για την υγεία τους.
"Το μεγάλο εμπόδιο είναι ότι δεν ξέρουμε πόσοι άνθρωποι είναι θαμμένοι και κανείς δεν δηλώνει ότι οι συγγενείς του αγνοούνται" ανέφερε η Sudantha Ranasinghe, η οποία είπε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται από τις 6:00 το πρωί της Κυριακής 16/4.
"Δεν έχουμε καμία προθεσμία και θα συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε τα πάντα" συμπλήρωσε η ίδια.
Η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνά αν η κατολίσθηση προήλθε από φυσικά αίτια ή, από ανθρώπινη παρέμβαση.
Πρόσθεσε δε, ότι 145 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.
"Ακούσαμε έναν μαζικό ήχο, ήταν σαν κεραυνός και στο σπίτι μας έγιναν ρωγμές και μαύρο νερό άρχισε να μπαίνει μέσα" υποστήριξε ένας από τους επιζώντες.
"Προσπαθήσαμε να βγούμε έξω, αλλά είχαμε παγιδευτεί, φωνάξαμε βοήθεια και μας διέσωσαν αργότερα.
Ένας άλλος κάτοικος ο Mohamed είπε ότι τρεις γείτονές του αγνοούνται και εκτιμά ότι πάνω από 100 άνθρωποι μπορεί να έχουν θαφτεί.
Ο πρωθυπουργός Ranil Wickremesinghe ανακοίνωσε το Σάββατο 15/4 ότι η κυβέρνηση σύντομα θα μεταφέρει τη χωματερή μακριά από αυτή την περιοχή.
Ανέφερε επίσης ότι οι 625 κάτοικοι των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές, θα στεγαστούν σε γειτονικά σχολεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης