Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Οι γαλλικές εκλογές κλονίζονται από τη ραγδαία άνοδο του ακροαριστερού Μelenchon

Guardian: Οι γαλλικές εκλογές κλονίζονται από τη ραγδαία άνοδο του ακροαριστερού Μelenchon
Ο αριστερός υποψήφιος υπολείπεται μόλις 5 μονάδες των Le Pen και Macron, ενώ θεωρείται ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη Γαλλία αυτή τη στιγμή
O αριστερός υποψήφιος Jean - Luc Melenchon, που εδραιώνεται στην πρώτη τετράδα εν όψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, μόλις 5-6 μονάδες πίσω από τον Macron και τη Le Pen που συγκεντρώνουν 23%-24%, ενώ σε πολλές δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτος μπροστά από τον Fillon.
Και όπως γράφει ο Guardian με το 1/3 των Γάλλων ψηφοφόρων να είναι αναποφάσιστο, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιοι θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο (23/4 & 7/5 οι εκλογές).
O απερχόμενος πρόεδρος Francois Hollande εξέφρασε την ανησυχία του για τους κινδύνους των απλουστεύσεων και το γεγονός ότι οι εκλογές σημαδεύονται από αντικαθεστωτικό θυμό και λαϊκιστές πολιτικούς.
Επίσης, αναλυτές υποστηρίζουν ότι μία αναμέτρηση της Le Pen με τον Melenchon στον δεύτερο γύρο θα προκαλέσει σεισμό στη Γαλλία και την Ευρώπη.
Ο Μelenchon είχε παραιτηθεί το 2008 από το κόμμα του Hollande, παίρνει ψήφους από τον επίσημο υποψήφιων των Σοσιαλιστών Hamon και χάρη στην καυστική ρητορική του, την παρουσία του στο debate και τις ταυτόχρονες ομιλίες που κάνει σε διάφορες πόλεις με ολογράμματα είναι τώρα ο πιο δημοφιλής Γάλλος πολιτικός.
Τον χαρακτηρίζουν και ως αυτόν που ανακάλυψε το πολιτικό stand up, αλλά και showman.
 Μεταξύ άλλων έχει υποσχεθεί να μειώσει από 35 σε 32 τις ώρες εργασίας τη βδομάδα, να μειώσει το όριο συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τις παροχές της κοινωνικής ασφάλισης και τις δημόσιες δαπάνες με 173 δισ. ευρώ στην πενταετία και να φορολογήσει με συντελεστή 100% τα κέρδη που θα υπερβαίνουν τα 33 χιλ. ευρώ μηνιαίως (εννοεί το υπερβάλλον ποσό).
Θέλει επίσης να αποσυρθεί από την πυρηνική ενέργεια, που παράγει το 75% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρικό και παρά το γεγονός ότι είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με τη Le Pen σε θέματα μετανάστευσης, επιθυμεί έναν νέο ρόλο της Γαλλίας στην ΕΕ, αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και πιο θερμούς δεσμούς με τη Ρωσία.
Ο δεξιός τύπος (Figaro) γράφει για το τρελό πρόγραμμα του Γάλλου Chavez, οι κρατικοδίαιτοι "επενδυτές" μιλούν για καταστροφή και οικονομικό χάος αν περάσουν στον δεύτερο γύρο ο Μelenchon και η Le Pen και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πρώην τραπεζίτης Macron θα νικήσει όποιον κι αν έχει αντίπαλο στις επαναληπτικές εκλογές.
Αλλά αν ο Melanchon περάσει στον δεύτερο γύρο θα επικρατήσει εφόσον έχει αντιπάλους τη Le Pen ή, τον Fillon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης