Με ισχυρές απώλειες έκλεισε η Wall Street, ελέω… Trump – Στο -0,65% ο S&P 500

Με ισχυρές απώλειες έκλεισε η Wall Street, ελέω… Trump – Στο -0,65% ο S&P 500
Τα καλύτερα των αναμενομένων οικονομικά αποτελέσματα τριών εκ των μεγαλυτέρων τραπεζών (παρατίθενται παρακάτω) των Η.Π.Α. δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές της Wall Street, καθώς «χτύπησε» πάλι ο Donald Trump…
Ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average έκλεισε με ισχυρές απώλειες 0,67%, στις 20.453,25 μονάδες, ενώ ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 βρέθηκε την ίδια στιγμή στο -0,65% και τις 2.329,70 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει μικρότερες απώλειες, βρισκόμενος στις 5.805,15 μονάδες (-0,53%).Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump εξέφρασε χθες την άποψη πως ένα ισχυρό δολάριο θα βλάψει καίρια την οικονομία των Η.Π.Α., «γκρεμίζοντας» έτσι τις φιλοδοξίες των επενδυτών που προσέβλεπαν αυξημένα κέρδη σε περίπτωση πιο επιθετικής νομισματικής πολιτικής.
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος ήταν ένας εκ των «ταύρων» της επιθετικής νομισματικής πολιτικής (ενισχύει το δολάριο), κάτι που τον οδήγησε ουκ ολίγες φορές στο να εξαπολύσει «πυρά» κατά της Janet Yellen, της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των Η.Π.Α.
«Το δολάριο έχει ενισχυθεί πάρα πολύ και θα βλάψει την αμερικανική οικονομία», είπε ο κ. Trump, συμπληρώνοντας πως προτιμά πλέον την πολιτική χαμηλών επιτοκίων.
Ο δείκτης του δολαρίου κινείται καθοδικά, με μικρές «αναλαμπές», από χθες, γύρω από τις 100 μονάδες…

Επίσης, νωρίτερα σήμερα, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Πιονγκγιάνγκ, αναζωπυρώνοντας και πάλι την ένταση.
Χαρακτήρισε τη Βόρεια Κορέα, «ως ένα πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να λυθεί» και ενώ αυξάνεται η φημολογία, πως το καθεστώς της απομονωμένης αυτής χώρας είναι πολύ κοντά σε μία έκτη πυρηνική δοκιμή.
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το ποιο είναι το μήνυμα του στη Βόρεια Κορέα, είπε «πως θα ληφθεί μέριμνα γιατί η ίδια είναι ένα πρόβλημα».
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Κινέζος ομόλογός του Xi Jinping έχει «εργαστεί πολύ σκληρά» για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.
«Σέβομαι τον πρόεδρο Xi, είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος. Νομίζω ότι μαζί θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για την επίλυση του προβλήματος», σημείωσε ο Trump.
Λίγο νωρίτερα, οι Η.Π.Α. έριξαν σήμερα τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα στη σύγχρονη ιστορία τους σε έναν στόχο του Ισλαμικού Κράτους σε μία απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, σύμφωνα με το CNN.
Η γνωστή και ως «η μητέρα όλων των βομβών», ή αλλιώς GBU-43, ερρίφθη στην επαρχία Νανγκαρχάρ στο Αφγανιστάν στα σύνορα με το βορειοδυτικό Πακιστάν.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα, που ζυγίζει 10.000 κιλά και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα σε πεδίο μάχης.
Ο στόχος της εν λόγω βόμβας φέρεται να ήταν ένα στρατόπεδο του Ισλαμικού Κράτους με σήραγγες, όπου υπήρχαν όπλα και εκπαιδεύονταν τρομοκράτες.

Στα οικονομικά και πάλι στοιχεία, η αυξημένη παραγωγή σχιστολιθικού στις Ηνωμένες Πολιτείες αντέστρεψε την ανοδική τάση που είχε σήμερα, 13 Απριλίου 2017, ο «μαύρος χρυσός», με αποτέλεσμα να κλείσει τη διαπραγμάτευση με οριακές απώλειες.
Ειδικότερα, περί τις 23:00, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,15%, στα 53 δολάρια, ενώ το Brent κατέγραψε μεγαλύτερες απώλειες, στα 55,7 δολάρια ανά βαρέλι (-0,21%).

Αξίζει να σημειωθεί πως αμετάβλητες παρέμειναν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις Η.Π.Α., για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Απριλίου του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, παραμένοντας σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις παρέμειναν σταθερές στις 234.000, όντας χαμηλότερες σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του MarketWatch, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση των αιτήσεων στις 240.000 συνολικά.
Παράλληλα, ο αριθμός των νέων αιτήσεων παρέμειναν κάτω από το όριο των 300.000 για 110 συνεχόμενες εβδομάδες, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη επίδοση από το 1970.
Σε ότι αφορά τον μέσο όρο τεσσάρων εβδομάδων, ο οποίος αποτελεί πιο σταθερό μέτρο σύγκρισης για την αγορά, αυτός ήταν ελαφρώς υψηλότερος, και συγκεκριμένα στις 247.250, ενώ οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 7.000 στις 2,03 εκατ. συνολικά.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα η αμερικανική κυβέρνηση πρόσθεσε συνολικά 98.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός περισσότερο μετριοπαθής σε σύγκριση με τις 200.000 και πλέον θέσεις που πρόσθεσε το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

Wells Fargo: Αμετάβλητα τα κέρδη το α' 3μηνο 2017, στα 5,46 δισ. δολ. - Υποχώρησαν στα 22 δισ. τα έσοδα

Αμετάβλητα στα 5,46 δισ. ή 1 δολάρια ανά μετοχή παρέμειναν, σε ετήσια βάση, τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo για το α’ 3μηνο του 2017, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής των Η.Π.Α. ταλανίστηκε από το σκάνδαλο της αυθαίρετης δημιουργίας 2,1 εκατ. λογαριασμών πελατών, σε μία προσπάθεια των στελεχών να κερδίσουν παραπάνω μπόνους.
Το σκάνδαλο της κόστισε 185 εκατ. δολάρια, ωστόσο το χτύπημα για την αξιοπιστία της ήταν καίριο.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για κέρδη της τάξης 0,97 δολαρίων ανά μετοχή.
Ο κύκλος εργασιών για το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασε τα 22 δισ. δολάρια, έναντι 22,3 την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Η μετοχή της τράπεζας έχει αυξηθεί 17% από την εκλογή του Donald Trump (8 Νοεμβρίου 2016) κι έπειτα, με την ενίσχυση όμως του δείκτη KBW Nasdaq να κυμαίνεται στο 19%....

Αύξηση 17% στα κέρδη της Citigroup για το α' 3μηνο 2017, στα 4 δισ. δολ. - Στα 18,1 δισ. τα έσοδα

Ετήσια αύξηση της τάξης του 17% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Citigroup το α’ 3μηνο του 2017, καθώς ανήλθαν στα 4,09 δισ. ή 1,35 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 3,5 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι αναλυτές έκαναν λόγο για λιγότερα κέρδη, στα 1,24 δολάρια ανά μετοχή.
Τα έσοδα για το ίδιο χρονικό διάστημα ανήλθαν στα 18,12 δισ., από 17,56 δισ. το α’ 3μηνο του 2017 και έναντι προβλέψεων για 17,76 δισ. δολάρια.
Η μετοχή της Citigroup πραγματοποίησε άλμα 17% μετά την 8η Νοεμβρίου 2016 (στο 19% η ενίσχυση του δείκτη KBW Nasdaq), οπότε και εξελέγη πανηγυρικά ο Donald Trump, με τους επενδυτές να ελπίζουν στην πολυπόθητη φορολογική μεταρρύθμιση και τη χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες.
Ευεργετικά επέδρασε η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed στις αρχές του έτους, αλλά η προοπτική για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής μέσα στο 2017.

Αύξηση 16% στα κέρδη της JP Morgan το α’ 3μηνο 2017, στα 6,45 δισ. δολ. – Στα 25,5 δισ. τα έσοδα

Ετήσια αύξηση της τάξης του 2016 σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της JP Morgan το α’ 3μηνο του 2017, βρισκόμενα στα 6,45 δισ. ή 1,65 δολάρια ανά μετοχή.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές σε έρευνα του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη ύψους 1,52 δολαρίων ανά μετοχή.
Ο συνολικός κύκλος εργασιών για την ίδια περίοδο ανήλθε στα 25,59 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων 24,88 δισ. και 24,08 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Αξίζει να αναφερθεί πως η JP Morgan, όπως και οι υπόλοιπες αμερικανικές τράπεζες, είναι εκ των μεγάλων κερδισμένων από την εκλογή του Donald Trump, καθώς, λόγω των προσδοκιών για χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου («Dodd-Frank») και μείωση του φορολογικού συντελεστή, οδήγησαν σε αύξηση της μετοχής της κατά 22%, από την 7η Νοεμβρίου 2016 μέχρι και στη χθεσινή συνεδρίαση (12 Απριλίου 2017).
Βέβαια, καμία εκ των παραπάνω ευεργετικών (για τις αγορές) μεταρρυθμίσεων δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί…

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS