Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Τρεις δυτικές χώρες προώθησαν ένα αβάσιμο και μονομερές σχέδιο ψηφίσματος στο ΣΑ του ΟΗΕ

Lavrov: Τρεις δυτικές χώρες προώθησαν ένα αβάσιμο και μονομερές σχέδιο ψηφίσματος στο ΣΑ του ΟΗΕ
«Θα επιμείνουμε να ληφθεί απόφαση για τη διενέργεια μιας αμερόληπτης έρευνας, τόσο στην περιοχή της επίθεσης όσο και στην αεροπορική βάση που προαναφέραμε»
Η συριακή κυβέρνηση έπραξε σωστά όταν προσκάλεσε εμπειρογνώμονες του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) να ερευνήσουν το τι ακριβώς συνέβη στο Χαν Σεϊχούν, σχολίασε σήμερα 13 Απριλίου 2017 ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Sergey Lavrov.
«Χθες, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έγινε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν το επεισόδιο που σημειώθηκε στις 4 Απριλίου στην Ιντλίμπ με σκοπό να προβάλουν αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της συριακής κυβέρνησης και να δικαιολογήσουν την επίθεση της 7ης Απριλίου.
Τρεις δυτικές χώρες προώθησαν ένα απολύτως αβάσιμο και μονομερές σχέδιο ψηφίσματος.
Αυτό το σχέδιο ψηφίσματος δεν υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αφού το εμποδίσαμε.
Θα επιμείνουμε να ληφθεί απόφαση για τη διενέργεια μιας αμερόληπτης έρευνας, τόσο στην περιοχή της επίθεσης όσο και στην αεροπορική βάση που προαναφέραμε.
Πιστεύω ότι ήταν σωστή και υπεύθυνη απόφαση εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης να καλέσει εμπειρογνώμονες του ΟΑΧΟ να διεξάγουν έρευνα», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Ο ΟΑΧΟ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε από τη Χάγη όπου εδρεύει, σημείωσε πως είναι «αξιόπιστος» ο ισχυρισμός ότι διαπράχθηκε μια επίθεση με χημικά στις 4 Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν, στη βορειοδυτική Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης