Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ράπισμα της Lagarde στον Trump - H συνταγή για ταχύτερη ανάπτυξη

Politico: Ράπισμα της Lagarde στον Trump - H συνταγή για ταχύτερη ανάπτυξη
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, μιλώντας σε εκδήλωση του Bruegel, τάχθηκε κατά του προστατευτισμού
Ως «ράπισμα» στον Donald Trump εκλαμβάνει το Politico τις δηλώσεις της Christine Lagarde σε εκδήλωση του Bruegel, όπου τάχθηκε κατά του προστατευτισμού.
Αποκωδικοποιώντας την ομιλία της, το Politico επισημαίνει ότι η συνταγή της Lagarde ώστε η παγκόσμια οικονομία να κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς είναι: η περισσότερη κατανομή των οφελών του καπιταλισμού, η πιο σφαιρική ρύθμιση, η περισσότερη δράση για την προστασία των εργαζομένων από την αυτοματοποίηση.
«Χρειαζόμαστε μια προσέγγιση που να ενθαρρύνει τις χώρες να υποστηρίξουν την ισχυρή διεθνή συνεργασία» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Μάλιστα, αναφερόμενη στο Brexit και τις επερχόμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές, η Lagarde δήλωσε ότι τώρα δεν είναι στιγμή για να πετάξουμε στα σκουπίδια την αρχιτεκτονική που στηρίζει την παγκόσμια οικονομία εδώ και επτά δεκαετίες.
Σύμφωνα με το Politico, η προειδοποίηση της Lagarde η γήρανση του πληθυσμού, η πολιτική αστάθεια και το «σπαθί του προστατευτισμού» μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές πληγές στις οικονομίες σε όλον τον κόσμο.
Όπως είπε η ίδια, οι ισχυρές εθνικές οικονομικές δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι δεν θα προσβληθούν από τα προβλήματα των γειτόνων τους, ενώ υποσχέθηκε «σοβαρές επιπτώσεις πέρα των συνόρων» σε περίπτωση που αυτά τα προβλήματα δνε αντιμετωπιστούν.
Εξάλλου, η Lagarde αναφέρθηκε και στην αποτυχία της ΕΕ να επιβάλει τους δικούς της κανόνες για την ενιαία αγορά.
Όπως είπε οι κανόνες της ΕΕ θα μπορούν να απελευθερώσουν την ανάπτυξη εάν είχαν απλά εφαρμοστεί.
Τέλος, αναφερόμενη στην παγκοσμιοποίηση, η Lagarde παραδέχθηκε ότι το εμπόριο έχει και αρνητικές παρενέργειες.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η αυτοματοποίηση όπως και το εμπόριο είναι η βασική αιτία της κοινωνικής αποδιάρθρωσης σε πολλές δυτικές οικονομίες.
«Το εμπόριο δεν είναι ο κυρίαρχος παράγοντας» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης