Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα «μαργαριτάρια» που ακούστηκαν στη Βουλή: Το «Μαρίκειο ίδρυμα», ο ανταρτοπόλεμος, η «λάσπη» και ο βρικόλακας

Τα «μαργαριτάρια» που ακούστηκαν στη Βουλή: Το «Μαρίκειο ίδρυμα», ο ανταρτοπόλεμος, η «λάσπη» και ο βρικόλακας
Για ακόμα μία φορά η αίθουσα της Βουλής μετατράπηκε σε πεδίο μάχης
Οι βαριές εκφράσεις και οι πολλές προσωπικές επιθέσεις ξεχώρισαν για ακόμα μία φορά στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ενδεικτικά αναφέρεται οι εκφράσεις «Μαρίκειο ίδρυμα» που ξεστόμισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο βρικόλακας που βγήκε από την ντουλάπα δια στόματος του Παύλου Πολάκη.

Κόντρα Νο 1

Η πρώτη κόντρα ήταν μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια.
Αρχικά ο κ. Κουρουμπλής έμπλεξε την μητέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια Μητσοτάκη είναι αυτή που οφείλει να δώσει απαντήσεις για το λεγόμενο «Μαρίκειο ίδρυμα».
Όπως επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής δεν έχει θέμα να εξεταστεί αλλά πρόσθεσε «βάλτε και την περίοδο αυτή γιατί θα πρέπει η οικογένεια Μητσοτάκη να πει που πήγαν τα εκατομμύρια που συγκέντρωσε η αείμνηστη μητέρα τους για το Μαρίκειο».
Ο ίδιος τόνισε πως «αν θέλουν ανταρτοπόλεμο είμαι από μια περιοχή του Βάλτου που ξέρουν τι σημαίνει ανταρτοπόλεμος» είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας προκάλεσε τον υπουργό να ξεκαθαρίσει μετά από τα όσα είπε αν θα ψηφίσει να γίνει έρευνα το 1996, αφού επιθυμεί απαντήσεις για το Σωματείο της Μαρίκας Μητσοτάκη, αλλά και για την περίοδο του 2015- 2017, ώστε να αποδειχθεί ότι έγινε τιμολόγηση φαρμάκων, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Κόντρα Νο 2

Η δεύτερη κόντρα ήταν αυτή μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη.
«Στη πολιτική μπορεί να έχουμε τεράστιες διαφωνίες, αλλά το να διοργανώνουμε και να ρίχνουμε λάσπη δείχνει το πραγματικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε: «Κάνω δήλωση αμετάκλητη. Παραιτούμαι πάσης διαγραφής αδικημάτων, και αν έχετε τα κότσια να κάνετε προανακριτική και να με πάτε στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, να κάνετε και εσείς το ίδιο και να πάμε σε Προανακριτική».
Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης έκανε λόγο «μαυσωλείο της διαφθοράς, offshore των κυβερνήσεων» μιλώντας για το ΚΕΕΛΠΝΟ και πρόσθεσε «Με αυτά τα παράσιτα θα κάνει την παραγωγική ανασυγκρότηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης;».
Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε και μερικά παραδείγματα λέγοντας πως «Οι βηματοδότες στην Ελλάδα είχαν μέση τιμή όλα αυτά τα χρόνια, 6.500 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη 1.800 ευρώ».
Τέλος, ο κ. κ. Πολάκης χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, λέγοντας «Η διαφθορά είναι πολιτικό φαινόμενο μας είπε ένας ''βρικόλακας'' που βγήκε από τη ντουλάπα πριν λίγο καιρό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης