Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα συνεχίζει να πιέζει τη Wall Street – Στο -0,26% ο S&P 500

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα συνεχίζει να πιέζει τη Wall Street – Στο -0,26% ο S&P 500
Η πολιτική και γεωπολιτική κατάσταση της εκάστοτε χώρας παίζουν σημαντικό ρόλο, αν όχι τον σημαντικότερο, στο επενδυτικό κλίμα των αγορών
Με πτωτικές τάσεις, όπως έκλεισε και χθες, ξεκίνησαν τη σημερινή (12 Απριλίου 2017) συνεδρίαση οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street, καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα ταλανίζει τους επενδυτές.
Η πολιτική και γεωπολιτική κατάσταση της εκάστοτε χώρας παίζουν σημαντικό ρόλο, αν όχι τον σημαντικότερο, στο επενδυτικό κλίμα των αγορών, υπερκαλύπτοντας μάλιστα ορισμένες φορές ακόμα και τα οικονομικά μεγέθη…
Αξίζει να σημειωθεί πως, με βάση όσα δημοσιοποίησε σήμερα η αμερικανική κυβέρνησης, οι τιμές εισαγωγών στις Η.Π.Α. κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,2%, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2017.
Μάλιστα, η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί την πρώτη πτώση που καταγράφηκε στον αμερικανικό δείκτη τιμών εισαγωγών από τον Νοέμβριο του 2016.
Το κόστος των καυσίμων υποχώρησε κατά -3,8% τον Μάρτιο, γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο, αντισταθμίζοντας την άνοδο που καταγράφηκε στα υπόλοιπα αγαθά.
Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά +0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου να αφορά τις βιομηχανικές προμήθειες.
Παράλληλα, η κυβέρνηση δημοσιοποίησε και τα στοιχεία που αφορούν τις εξαγωγές των ΗΠΑ προς τις υπόλοιπες χώρες, όπου και σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στα της αμερικανικής οικονομίας, υπενθυμίζεται ότι χθες η Fitch προχώρησε στην επιβεβαίωση της ανώτατης βαθμολογίας «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (για ομόλογα με ή χωρίς εξασφαλίσεις, σε ξένο ή εγχώριο νόμισμα) των Ηνωμένων Πολιτειών, διατηρώντας παράλληλα σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Η Fitch έκανε λόγο για μία τεράστια, πλούσια, παραγωγική, δυναμική και ισχυρή οικονομία, η οποία δίνει έμφαση και στον τεχνολογικό κλάδο και διαθέτει ένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά κλίματα.

Θετική εξέλιξη, που περιορίζει προς το παρόν τις απώλειες στη Wall Street, αποτελεί και η άνοδος στο πετρέλαιο, καθώς, περί τις 16:32, το αργό καταγράφει κέρδη 0,28% στα 53,55 δολάρια, με το Brent να βρίσκεται λίγο υψηλότερα, στα 56,35 δολάρια ανά βαρέλι (+0,21%).
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,26%, στις 2.347,55 μονάδες, ενώ ο Dow Jones Industrial Average 30 υποχωρεί με μικρότερη ένταση, στις 20.619,58 μονάδες (-0,15%).
Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί 0,13%, στις 5.859,35 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης