Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ABN Amro: Ο Melenchon είναι «αρνητικό νέο» για τα γαλλικά ομόλογα - Η δημοτικότητα του έχει ενισχυθεί

ABN Amro: Ο Melenchon είναι «αρνητικό νέο» για τα γαλλικά ομόλογα - Η δημοτικότητα του έχει ενισχυθεί
Η άνοδος του Melenchon στις δημοσκοπήσεις τρομάζει τις αγορές
Η άνοδος της δημοτικότητας του Jean-Luc Melenchon «είναι κακά νέα για τα γαλλικά ομόλογα» επισημαίνουν οι αναλυτές της ABN Amro με αφορμή του άνοδο του αριστερού υποψήφιου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το premium που πληρώνει η Γαλλία έναντι της Γερμανίας για να δανειστεί για 10 χρόνια αυξήθηκε σε 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη (12/4/2017) ενώ στα τέλη Μαρτίου ήταν λιγότερες από 60 μονάδες.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg, ο Melenchon έδειξε την Κυριακή (9/4/2017) γιατί η άνοδος στις δημοσκοπήσεις για τις γαλλικές εκλογές τρομάζει τις αγορές.
Μιλώντας χωρίς υποβολέα ή σημειώσεις και συνδυάζοντας το χιούμορ με τον θυμό, αναφέρθηκε στις «ακραίες αγορές που μεταμορφώνουν τον πόνο, τη δυστυχία και την εγκατάλειψη σε χρυσό και χρήματα».
Παράλληλα αναφέρθηκε στη Γαλλία ως χώρα «με τεράστιο πλούτο που έχει διανεμηθεί άσχημα», κατήγγειλε τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία και ζήτησε την αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Melenchon είναι μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων ενώ σε απόσταση αναπνοής από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με πιθανότητα να κερδίσει αρκετές ψήφους στις 23 Απριλίου του 2017 για να συνεχίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης