Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Το ρίσκο στα γαλλικά ομόλογα επιστρέφει μετά την άνοδο του Melenchon στις δημοσκοπήσεις για τις γαλλικές εκλογές

FT: Το ρίσκο στα γαλλικά ομόλογα επιστρέφει μετά την άνοδο του Melenchon στις δημοσκοπήσεις για τις γαλλικές εκλογές
Οι επενδυτές θέλουν αυξημένο premium για να διακρατήσουν τα γαλλικά ομόλογα
Στη νευρικότητα που επικρατεί στις αγορές των ομολόγων λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων όπου ο Jean-Luc Mélenchon εμφανίζει ενισχυμένα ποσοστά, αναφέρονται οι Financial Times.
Αν και έχουν απομείνει μόλις δυο εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, οι επενδυτές απαιτούν ένα σταθερά αυξανόμενο premium για να διακρατήσουν τα 10ετή κρατικά ομόλογα έναντι των αντίστοιχων «ασφαλών» γερμανικών assets.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αύξηση του spread των γαλλικών ομολόγων συνέπεσε με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αύξηση της υποστήριξης που απολαμβάνει ο ακρο-αριστερός υποψήφιος Jean-Luc Mélenchon.
Με δεδομένη τη δυναμική του, οι αναλυτές της Nomura εκτιμούν ότι ο 65χρονος υποψήφιος θα μπορρούσε να συγκεντρώσει 20% στον πρώτο γύρο των εκλογών.
Ωστόσο, σε περίπτωση που η ακροδεξιά Marine Le Pen κάνει μια καλή εμφάνιση στον πρώτο γύρο, ο Francesco Garzarelli της Goldman Sachs πιστεύει ότι το spread των γαλλικών ομολόγων θα ενισχυθεί.
Με φόντο το ταραχώδες 2016 (λόγω Brexit και αμερικανικών εκλογών) ο Sam Hill της RBC Capital Markets πιστεύει ότι οι επενδυτές θα νοιώσουν άβολα με τον assets υψηλότερου ρίσκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης