Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays, Societe Generale, BofA: Το ευρώ θα ισχυροποιηθεί μετά τις εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία

Barclays, Societe Generale, BofA: Το ευρώ θα ισχυροποιηθεί μετά τις εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τελικά το ευρώ θα ισχυροποιηθεί
Παρά τις ανησυχίες σχετικά με τη διάσπαση της ΕΕ, οι αναλυτές επιμένουν ότι το ευρώ θα μπορούσε τελικά να ισχυροποιηθεί καθώς το εμπορικό μπλοκ σταθεροποιείται οικονομικά και πολιτικά.
«Το ευρώ είναι κοντά σε μια κρίσιμη καμπή, μεταξύ επιτάχυνσης του πληθωρισμού και ισχυρότερων οικονομικών στοιχείων» επισημαίνει ο Andres Jaime της Barclays και προσθέτει πως παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές απειλές, το νόμισμα είναι πιθανό να ανακάμψει μετά «την υπερβολική προεξόφληση του ρίσκου για το 2017.
Επίσης, ο Jaime αναμένει ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στο τέλος του 2017 στο 1,03 δολ. πριν ανακάμψει στο 1,05 δολ. έως το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Ωστόσο άλλοι αναλυτές βλέπουν μεγαλύτερη ισχυροποίηση.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Societe Generale αναμένει ότι το ευρώ θα ενισχυθεί από το 1,07 δολ. τον Ιούνιο σε 1,11 τον Δεκέμβριου.
«Αν και η Le Pen τα πηγαίνει καλά στις δημοσκοπήσεις προς το παρόν, δεν προβλέπουμε ότι θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο» επισημαίνει ο Carl Forcheski της Societe Generale.
Από την πλευρά του ο Athanasios Vamvakidis της Bank of America Merrill Lynch προβλέπει ότι το ευρώ θα υποχωρήσει στο 1,02 δο. έως τον Ιούνιο, λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με τις αμερικανικές εκλογές και κάποια πρόοδο στη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ.
Μετά το ευρώ θα επιστρέψει στο 1,05 δολ. έως το τέλος του 2017 και στο 1,10 το 2018, καθώς η ΕΚΤ μειώνει το QE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης