Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε εξέλιξη η Ευρωμεσογεική Σύνοδος στη Μαδρίτη – Τσίπρας: Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στον διάλογο για την ΕΕ

Σε εξέλιξη η Ευρωμεσογεική Σύνοδος στη Μαδρίτη – Τσίπρας: Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στον διάλογο για την ΕΕ
Γενική θέση της Αθήνας είναι ότι αυτό το φόρουμ διαλόγου πλέον καθιερώνεται και αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά...
Ξεκίνησαν σήμερα, 10 Απριλίου 2017, το μεσημέρι, οι εργασίες της 3ης Ευρωμεσογειακής Συνόδου στη Μαδρίτη, μίας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε στην Αθήνα και στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα, Κύπρος, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Μάλτα.
Στη Σύνοδο παρευρίσκονται οι αρχηγοί των παραπάνω κρατών, μεταξύ ατών και ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο Twitter μετά την οικογενειακή φωτογραφία, σημείωσε για τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου ότι πρόκειται για «μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Αθήνα, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης».
Γενική θέση της Αθήνας είναι ότι αυτό το φόρουμ διαλόγου που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, πλέον καθιερώνεται και αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά, καθώς η σημερινή είναι η τρίτη κατά σειρά Σύνοδος και η τέταρτη ήδη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Λευκωσία.
Στο επίκεντρο της Συνόδου αναμένεται να κυριαρχήσουν τόσο το θέμα της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. όσο και θέματα που άπτονται της τρομοκρατίας και της ασφάλειας, ιδιαίτερα μετά και τα τελευταία «χτυπήματα» του ISIS σε Ευρώπη και Αίγυπτο, καθώς και το ζήτημα της Συρίας.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία έτσι ώστε η Ε.Ε. να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης