Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με οριακή πτώση έκλεισε η Wall Street - Τα στοιχεία για την απασχόληση «έσβησαν» την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία

Με οριακή πτώση έκλεισε η Wall Street - Τα στοιχεία για την απασχόληση «έσβησαν» την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία
Θετικά επέδρασε η συνεχόμενη άνοδος στο «μαύρο χρυσό», με το αργό να κλείνει στο +1,04% και τα 52,24 δολάρια 
Με οριακές απώλειες, αν και κινήθηκαν ανοδικά για μεγάλο μέρος της συνδρίασης, έκλεισαν τη σημερνή, 7 Απριλίου 2017, ημέρα οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall Street, «αντέχοντας» στον πανικό και τη γεωστρατηγική αβεβαιότητα που προκάλεσε η απροσδόκητη επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάση του καθεστώτος του Bashar al-Assad.
Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε οριακές απώλειες 0,03%, στις 20.656,03 μονάδες, ενώ ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500 βρέθηκε στο -0,06% και τις 2.356,05 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 5.877,81 μονάδες (-0,02%).
Στη μη μεγάλη ισχυρή βοήθησαν τα ικανοποιητικά στοιχεία (παρά το γεγονός ότι ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων) που δημοσιοποιήθηκαν για την απασχόληση, καθώς οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 98.000 τον Μάρτιο του 2017, καταγράφοντας την ασθενέστερη μηνιαία άνοδο των τελευταίων μηνών, γεγονός που καταδεικνύει πτώση στο ρυθμό προσλήψεων μετά το δυναμικό ξεκίνημα στις αρχές του έτους.
Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα κατάφερε να υποχωρήσει από το 4,7% στο 4,5%, καταγράφοντας χαμηλό σχεδόν δέκα ετών, καθώς ο αριθμός των ατόμων που βρήκαν εργασία ξεπέρασε την άνοδο του εργατικού δυναμικού.
Παράλληλα, οι μέσοι μισθοί αυξήθηκαν κατά 0,2% στα 26,14 δολάρια ανά ώρα, με την ωριαία αμοιβή να ενισχύεται κατά 2,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Θετικά επέδρασε η συνεχόμενη άνοδος στο «μαύρο χρυσό», με το αργό να κλείνει τη σημερινή διαπραγμάτευση στο +1,04% και τα 52,24 δολάρια και το Brent να αυξάνεται ελαφρά χαμηλότερα, κατά 0,49%, στα 55,16 δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης