Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Ο Schaeuble θέλει να μεταφέρει την έδρα της EBA από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη

Spiegel: Ο Schaeuble θέλει να μεταφέρει την έδρα της EBA από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη
Την ύπαρξη του εγγράφου επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περαιτέρω
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble επιθυμεί τη μεταφορά της έδρας της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (European Banking Authority, EBA) από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, ενόψει Brexit, αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το περιοδικό Spiegel.
Όπως σημειώνεται, ο κ. Schaeuble έχει στείλει στη γερμανική κυβέρνηση έγγραφο που αναφέρει ότι η Φρανκφούρτη αποτελεί ένα «ιδανικό σημείο» για την μετεγκατάσταση της EBA.
Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο αναφέρεται πως η τωρινή έδρα της Ε.Κ.Τ. διαθέτει πλεονέκτημα στις μεταφορές και το ανθρώπινο δυναμικό.
Μάλιστα, την ύπαρξη του εγγράφου επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περαιτέρω.
Η Φρανκφούρτη, μαζί με το Παρίσι, είναι οι πόλεις που διεκδικούν επάξια τη μετεγκατάσταση μέρους των δραστηριοτήτων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στη βρετονική πρωτεύουσα, ενώ έτεροι «μνηστήρες» είναι το Λουξεμβούργο, το Άμστερνταμ, η Μαδρίτη, η Βαρσοβία και το Δουβλίνο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης