Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev: Οι ΗΠΑ μόλις «ένα βήμα» πριν τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία μετά το πλήγμα στη Συρία

Medvedev: Οι ΗΠΑ μόλις «ένα βήμα» πριν τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία μετά το πλήγμα στη Συρία
Η συριακή αεροπορική βάση Σαΐράτ αποτελούσε τη βάση και ρωσικών ειδικών δυνάμεων και στρατιωτικών ελικοπτέρων, στο πλαίσιο της ρωσικής στρατιωτικής συνδρομής προς το καθεστώς του Σύρου προέδρου, Bashar al-Assad
Μόλις «ένα βήμα» πριν τη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία βρέθηκαν οι ΗΠΑ σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, μετά το σφοδρό πλήγμα που πραγματοποίησαν με 59 πυραύλους Cruise εναντίον της συριακής αεροπορικής βάσης Σαϊράτ, από το οποίο φέρεται να απογειώθηκε το αεροσκάφος που έπληξε με χημικά όπλα μια συριακή πόλη προ ημερών, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
Την ανησυχητική αυτή στάση περαιτέρω κλιμάκωσης της στρατιωτικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ (NATO) και Ρωσίας υιοθέτησε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Dmitry Medvedev, αναρτώντας σχετικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό σε δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, στα οποία χαρακτήρισε «παράνομη» τη σημερινή επίθεση των ΗΠΑ.
Η συριακή αεροπορική βάση Σαΐράτ - που καταστράφηκε ολοσχερώς, βεβαίως - αποτελούσε τη βάση και ρωσικών ειδικών δυνάμεων και στρατιωτικών ελικοπτέρων, στο πλαίσιο της ρωσικής στρατιωτικής συνδρομής προς το καθεστώς του Σύρου προέδρου, Bashar al-Assad, στον πόλεμο που διεξάγει κατά ανταρτών και πληθώρας άλλων αντιπάλων.
Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως για το πλήγμα τις ρωσικές στρατιωτικές αρχές, ούτως ώστε να μην υπάρξουν θύματα Ρώσοι στρατιωτικοί.
 «Με την ενέργεια της αυτή, η κυβέρνηση του Donald Trump απέδειξε ότι εξαρτάται πλήρως από την γνώμη που έχει το κατεστημένο της Ουάσιγκτον, το οποίο ο ίδιος είχε επικρίνει με σφοδρότητα κατά την τελετή της ορκωμοσίας του».
Παράλληλα, ο Medvedev εμφανίζεται δικαιωμένος για την εκτίμηση που είχε κάνει όταν εξελέγη πρόεδρος ο Trump και συγκεκριμένα για το τι θα επακολουθούσε της εκλογής του: «Αμέσως μετά την εκλογή του, είχα επισημάνει, ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα οι μηχανισμοί εξουσίας του κατεστημένου, θα ακυρώσουν τις προεκλογικές θέσεις του Trump. Χρειάστηκαν μόνο δυόμιση μήνες».
Αναφερόμενος μάλιστα στις προεκλογικές υποσχέσεις του Trump, έγραψε: «Κανείς δεν υπερβάλλει ως προς την αξία των προεκλογικών υποσχέσεων. Ωστόσο υπάρχει ένα όριο ευπρέπειας το οποίο διαδέχεται η απόλυτη δυσπιστία. Αυτό είναι θλιβερό για τις σχέσεις μας που τελικά χάλασαν, αλλά που χαροποιεί τελικά τους τρομοκράτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης