Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Στοκχόλμη - Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος - Τουλάχιστον 4 νεκροί και 15 τραυματίες - Συνελήφθη (;) ο δράστης

Τρομοκρατικό χτύπημα στη Στοκχόλμη - Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος - Τουλάχιστον 4 νεκροί και 15 τραυματίες - Συνελήφθη (;) ο δράστης
Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος μάλιστα ανέλαβε και την ευθύνη του μακελειού...
(upd) Φορτηγό όχημα έπεσε σήμερα, 7 Απριλίου 2017, περί τις 16:00, σε πλήθος ανθρώπων στην πόλη της Στοκχόλμης, όπως μεταδίδουν τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης.
Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και 15 τραυματίες, με τους 9 να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Η εγχώρια αστυνομία και ο πρωθυπουργός Stefan Lofven αντιμετωπίζουν το τραγικό γεγονός ως «τρομοκρατικό χτύπημα»...
Υπουργοί μεταφέρθηκαν από το κυβερνητικό μέγαρο σε ασφαλείς χώρους, ενώ οι βουλευτές είχαν εγκλωβιστεί στο κοινοβούλιο που έκλεισε τις πόρτες του.
Οι εργαζόμενοι σε καταστήματα και γραφεία κοντά στο σημείο εγκλωβίστηκαν εκεί και άρχισαν να αποχωρούν σταδιακά αργά το απόγευμα υπό αστυνομική συνοδεία.
Ο Δήμος Στοκχόλμης διέθεσε αίθουσες για να φιλοξενηθούν εκεί όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω ακινητοποίησης των συγκοινωνιών.
Η αστυνομία καλεί τον κόσμο να παραμείνει σε κλειστούς χώρους και να μην κυκλοφορεί στους δρόμους, που μένουν ασυνήθιστα άδειοι.

Συνελήφθη ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Στοκχόλμη

Στη σύλληψη του φερόμενου ως ύποπτου για το μακελειό στη Στοκχόλμη προχώρησε η σουηδική αστυνομία, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Βέβαια, υπάρχει διάσταση στα δημοσιεύματα.
Εξηγώντας, υπάρχουν αναφορές πως ο δράστης είναι ο καταζητούμενος (βλέπε παρακάτω φωτογραφία) και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, με το δεύτερο ωστόσο να καταρρίπτεται από άλλους.
Ταυτόχρονα όμως, μία μειοψηφία των μεσών ενημέρωσης μεταδίδει πως ο συλληφθείς δεν είναι ο ύποπτος ή ότι δεν έχει συλληφθεί κανένας. 
Η αστυνομία τηρεί «σιγή ιχθύος».
Ο ύποπτος:





Η αστυνομία είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες του άνδρα.
«Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με αυτό το πρόσωπο», ανέφερε ένας αξιωματικός, δείχνοντας τη φωτογραφία ενός άνδρα, σχετικά νεαρής ηλικίας, που φορά μια μαύρη κουκούλα.
Οι εικόνες αυτές τραβήχτηκαν από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο.
Η αστυνομία τόνισε επίσης ότι δεν είχε καμία ένδειξη ότι επίκειτο μια επίθεση στη Σουηδία.

Το φορτηγό εκλάπη ενώ ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει, σύμφωνα με τη σουηδική ζυθοποιία Spedrups, στην οποία ανήκει
Οι εικόνες θυμίζουν το ιδίου τύπου «χτύπημα» στο Βερολίνο, τη Νίκαια αλλά και το Λονδίνο, όπου συνολικά πάνω από 100 άτομα έχασαν στη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν... 
Επίσης, περί τις 16:55, σύμφωνα με τα σουδικά μέσα ενημέρωσης, ακούστηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή Hötorget, στο κέντρο της Στοκχόλμης.
Αργότερα, η σουηδική αστυνομία διέψευσε το συμβάν. 

Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Σουηδίας στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας

Η Γερμανία βρίσκεται στο πλευρό της Σουηδίας στον αγώνα «εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, στον απόηχο της επίθεσης στη Στοκχόλμη.
«Είμαστε ενωμένοι εναντίον της τρομοκρατίας.
Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους στη Στοκχόλμη, στους τραυματίες, στους οικείους (των θυμάτων), στα μέλη των σωστικών συνεργείων, στους αστυνομικούς», έγραψε στο Twitter ο κ. Stephen Seibert.

Juncker: Τα τραγικά γεγονότα της Στοκχόλμης συνιστούν επίθεση εναντίον της ΕΕ

Μήνυμα αλληλεγγύης στη Σουηδία, μετά την επίθεση με φορητό στη Στοκχόλμη, έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker.
Υπογραμμίζει ότι «μια επίθεση εναντίον μιας ευρωπαϊκής χώρας είναι «μια επίθεση εναντίον όλων μας».
«Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους πολίτες της Σουηδίας μετά τα τραγικά γεγονότα στη Στοκχόλμη σήμερα» επισήμανε ο Juncker σε ανακοίνωσή του.
«Μια επίθεση εναντίον κάθε Κράτους μέλους (της Ε.Ε.) είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τσίπρας: Τα βαθιά συλλυπτήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη»
Την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη καταδικάζει απερίφραστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τα βαθιά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη.
Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού στους συγγενείς των θυμάτων», σημειώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη της «απάνθρωπης τρομοκρατικής επίθεσης» στη Στοκχόλμη

Την απερίφραστη καταδίκη του για «την απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στη Στοκχόλμη και είχε ως συνέπεια την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό αθώων πολιτών, εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Σε αυτήν, το υπουργείο εκφράζει θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους των θυμάτων και την ευχή για ταχεία ανάρρωση προς τους τραυματίες.
Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό (19:35), η επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας, προκάλεσε τουλάχιστον τρεις θανάτους και πολλούς τραυματισμούς.

Οι εικόνες από το τραγικό συμβάν: 





Photo published for Stockholm: un camion percute des piétons dans le centre-ville, des blessés selon la police





Αποτέλεσμα εικόνας για στοκχόλμη τρομοκρατη





(Πρώτη ενημέρωση 16:12, 7 Απριλίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης