Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλικό Πρακτορείο: Η υπερχρεωμένη Ελλάδα συμφώνησε σε μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές, για να αρθεί το αδιέξοδο

Γαλλικό Πρακτορείο: Η υπερχρεωμένη Ελλάδα συμφώνησε σε μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές, για να αρθεί το αδιέξοδο
Μέχρι πρότινος ο πρωθυπουργός Αλέξςη Τσίπρας είχε αρνηθεί τις υπερβολικές απαιτήσεις των πιστωτών...
Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στο σημερινό Eurogroup σε νέες μεταρρυθμίσεις για να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες με τους δανειστές για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, με την Αθήνα να ελπίζει σε «ξεκλείδωμα» των κεφαλαίων διάσωσης που θα την γλιτώσουν από μία πιθανή χρεοκοπία τους επόμενους μήνες, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).
Όπως σημειώνεται, η κατ’ αρχήν συμφωνία για νέες μεταρρυθμίσεις θα επιτρέψουν στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών να επιτρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα για διαπραγματεύσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
«Η υπερχρεωμένη Ελλάδα, το Δ.Ν.Τ. και η Ε.Ε. είχαν βρεθεί σε αδιέξοδο εδώ και μήνες για την ελάφρυνση του χρέους και τους στόχους του προϋπολογισμού.
Η συμφωνία (για τη β’ αξιολόγηση) κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να αποτραπεί μία αθέτηση πληρωμής της χώρας στους πιστωτές τον Ιούλιο 2017,μ οπότε και η Αθήνα πρέπει να πληρώσει 7,4 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως οι μεταρρυθμίσεις θα τεθούν υπό ψήφιση στο εγχώριο Κοινοβούλιο άμεσα, όπου η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εύθραυστη», αναφέρει το Πρακτορείο, επισημαίνοντας πως μέχρι πρότινος ο πρωθυπουργός Αλέξςη Τσίπρας είχε αρνηθεί τις υπερβολικές απαιτήσεις των πιστωτών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης